четвер, 26 липня 2012 13:18

"Свободівці" пікетували Банкову через "гламурного жлоба" Кирила
11

30-х "свободівців" під Адміністрацією президента охороняли 15 міліціонерів. Ще два автобуси чекали напоготові
Активісти пікетували приїзд патріарха Кирила
Прийшли до президента з плакатами, але звернення так і не передали
"Свободівці" тримали плакати з написами "Геть московський імперіалізм!"
А також "Гундяєв, ты кто такой - давай до свидания!"

Сьогодні "Свобода" пікетувала Адмінінстрацію президента через приїзд московського патріарха Кирила.

"Патріарх Кирил - це гламурний жлоб і цинічний бізнесмен, який використовує релігію як опіум. Ми завжди проводимо такі акції, коли приїжджає Кирил. Він для нас персона вкрай небажана. Бо він пропагандист так званої теорії "русского мира". Це політична теорія, яка ніякого відношення до православ'я немає", -  каже   у мегафон голова столичної "Свободи" Андрій Іллєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це не накладе тінь на візит предстоятеля" - прес-служба Кирила про витівку "Фемен"

30 націоналістів  вранці, 25 липня, біля Адміністрації президента проводять акцію протесту проти приїзду голови РПЦ Патріарха Кирила. Збиралися мітингувати біля Києво-Печерської Лаври. Однак 25 липня Київський окружний адмінсуд за поданням КМДА заборонив акцію. Мовляв, заявку треба було подавати за 10 днів.

"Того року ми Кирила біля Лаври навіть не побачили. В нього такий натовп прихильників, що це неможливо. Ця акція буде мирною. Ми можемо кожного дня битися із "Беркутом", але не сьогодні", - каже  член київської "Свободи" Ярослав.

"Слава Україні! Героям Слава! Геть московських окупантів!" - скандує натовп. Це - молоді як люди, так і пенсіонери. Тримають прапори та транспаранти із написами: "Гундяєв, ти кто такой, давай до свидания!", "Кирил- патріарх за сталінсько-гебістськими канонами", "Геть московських окупантів".

Люди відгороджені  від будівлі невеличким металевим парканом, за яким стоять 15 міліціонерів. Неподалік два автобуса з "Беркутом". За 200 метрів звідси, на вулиці Лютеранській у дворі одного з будинків, — ще два автобуси з правоохоронцями.

"Вулиця Банкова, представники "Свободи", акція до 30 осіб", - лунає із рації у трьох міліціонерів, що стоять поряд із мітингувальниками.

"А звернення передавати будуть якісь?, - питає його інший.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" протестує: "Гундяєв, ты кто такой - давай до свидания!"

"Нікому нічого передавати не будемо, бо якийсь клерк вийде, забере звернення і президент навряд чи його прочитає", - каже один із мітингувальників.

"Кіріл поводить себе нахабно. Кожний приїзд говорить, що всі представники київського патріархату не є християнами. А просто якась сатана", - вигукує член київської "Свободи" Кирило Бабенцов.

Після чотирьох виступів Андрій Іллєнко повідомляє, що вони готуються до позачергової сесії Верховної Ради, яку також планують пікетувати.

Акція закінчується об 11.00. "Свободівці" роздивляються у телефоні новину про те, що активістка "Фемен" в аеропорту кинулася на Кирила із написом на грудях "Изыди". Посміхаються. Люди згортають траспаранти і за 5 хв розходяться.

Нагадаємо, за останні 2 роки це вже п'ятий приїзд патріарха в Україну. Сьогодні він відвідує її з нагоди 20-річчя служіння митрополита Київського і всієї України Володимира та Дня хрещення Київської Русі.

Останні візити російського патріарха до Румунії, Молдови, Болгарії супроводжувалися акціями протесту.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівці" пікетували Банкову через "гламурного жлоба" Кирила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути