пʼятниця, 29 квітня 2011 18:46

"Свобода" попросила на Закарпатті не вивішувати "червоні ганчірки"

"Свобода" попросила на Закарпатті не вивішувати "червоні ганчірки"

Закарпатська обласна організація Всеукраїнського об'єднання "Свобода" звернулася до голови Закарпатської облдержадміністрації Олександра Ледиди, голови Закарпатської обласної ради Івана Балоги та до всіх органів місцевого самоврядування на Закарпатті із вимогою не допустити вивішування 9 травня поряд з державним прапором України червоних прапорів.

Як повідомили у прес-службі ВО "Свобода", представники цієї політсили на Закарпатті зазначили, що "синьо-жовтий державний прапор і червоне окупаційне знамено ніколи не можуть бути разом".

"Адже перший – прапор державності та національної гордості, другий – символ потоплення в крові України та рабства українців", - наголосили націоналісти.

За їхніми словами, в Україні є "один символ державної незалежності, гідності і перемог" – синьо-жовтий стяг.

"Його потрібно захищати усіма засобами. Для кожного українця є неприйнятним публічне вивішування в Україні будь-яких окупаційних символів. Органи державної влади та місцевого самоврядування, що ухвалюють подібні рішення, не лише брутально порушують Конституцію України, чинні судові рішення, глумляться над національною честю та гідністю, а й вчиняють державну зраду", - вважають у "Свободі".

На переконання "свободівців", рано чи пізно за це таких чиновників буде притягнено до кримінальної відповідальності.

"Кожний свідомий українець повинен не допустити жодної публічної демонстрації та розміщення в Україні символів окупації. А червоним ганчіркам, слідом за большевицькою імперією, давно місце на смітнику історії", – йдеться у зверненні закарпатської "Свободи".

Нагадаємо, 21 квітня Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги).

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" попросила на Закарпатті не вивішувати "червоні ганчірки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

136

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути