пʼятниця, 30 серпня 2013 11:53

"Свобода" пікетує суд, де слухають справу "сніжних" терористів
5

Фото: Оксана Худояр

Близько двох десятків активістів ВО "Свобода" пікетують Шевченківський райсуд. Там проходить судове засідання по справі Ярослава Лисенка, Юрія Бойка, Віталія Грузинова і Олексія Воронцова. Їх звинувачують у побитті "тітушків" під час політичної акції 18 травня, а також у обкиданні сніжками народних депутатів у лютому.

Активісти тримають прапори "Свободи" і скандують "Влада ідіотів судить партіотів", "Янукович не вічний", "Свобода прийде порядок наведе", повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Це не судове засідання, а судилище. У влади зараз шизофренія, вона не розуміє кого насправді треба судити. "Свобода" буде підтримувати своїх побратимів, бо вони були якраз на стороні закону і нічого не порушували. Це політичне залякування, але нас не залякати", - сказав Святослав Кутняк, голова осередку ВО "Свобода" у Шевченківському районі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Саме таких людей життя і карає" - Бондаренко пригадала Сніцарчук її заяву по сніжках під ВР

Активіст-"свободівець" Олексій Бірюкевич обурився тим фактом, що дві кримінальні справи об'єднанні в одне провадження:

"Це показує, що справа упереджена, незаконна і такого судочинства бути не може".

До пікетувальників на вулицю з зали суду вийшов народний депутат Андрій Іллєнко і повідомив про фальсифікації протоколів допиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд забов'язав Яценюка публічно спростувати інформацію про зв'язок Клюєва і бійок 18 травня

"Ця справа шита білими нитками. Так звані потерпілі, в яких сніжка попала рикошетом в дупу, скаржаться на струс мозку, сьогодні не прийшли. Справа фальсифікована нашвидкуруч абсолютно некомпетентними людьми. Виявилося, що в один із протоколів допиту обвинуваченого Грудинова вписані відповіді на запитання слідчого, яких він не давав. Цих слів він не казав. Підпису його там немає. Тобто слідчий сам писав відповіді на свої запитання" - заявив Іллєнко.

Нині судове засідання триває. Його веде суддя Людмила Козятник.

Нагадаємо, 2 квітня біля стін Верховної Ради відбулася акція з вимогою призначити дату виборів київського мера і депутатів Київради. Після акції невідомі закидали сніжками кількох народних депутатів.

За фактом хуліганських дій стосовно народного депутата Ірини Горіної столична міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 346 КК України (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча).

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" пікетує суд, де слухають справу "сніжних" терористів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути