четвер, 08 серпня 2013 13:00

Суд забов'язав Яценюка публічно спростувати інформацію про зв'язок Клюєва і бійок 18 травня

Суд забов'язав Яценюка публічно спростувати інформацію про зв'язок Клюєва і бійок 18 травня
Арсеній Яценюк. Фото: 24.ua

Печерський райсуд Києва зобов'язав лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка спростувати інформацію про нібито причетність секретаря РНБО Андрія Клюєва до бійок, які виникли в ході акції опозиції 18 травня 2013 в Києві.

Відповідне рішення було оголошено на судовому засіданні в четвер. За рішенням суду Яценюк повинен спростувати дану інформацію на найближчому пленарному засіданні Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для відомства Клюєва закупили меблів на мільйон гривень

Представник Клюєва в суді Ольга Просянюк, просила визнати інформацію, оприлюднену Яценюком 21 травня з трибуни українського парламенту про те, що Клюєв причетний до організації провокацій під час акції опозиції 18 травня 2013 року в Києві, недостовірною.

Представник секретаря РНБО запропонував суду затвердити такий текст спростування: "Мною, Яценюком Арсенієм Петровичем, 21 травня 2013 була поширена неправдива інформація, що стосується причетності секретаря РНБО Клюєва Андрія Петровича до організації провокацій, наслідком яких стало зіткнення громадян 18 травня 2013 в Києві під час акції опозиції ... Надана інформація не відповідає дійсності ...".

Відповідаючи на запитання, що буде, якщо Яценюк не виконає рішення суду, Просянюк сказала: "Українським законодавством передбачена кримінальна відповідальність за невиконання рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клюєв подав у суд на Яценюка через заяви щодо причетності "регіонала" до "тушок" у ВР

У ході судового засідання адвокат Яценюка Ганна Онищенко заявила, що не згодна з позовом Клюєва, і просила не задовольняти його.

"Заявник є не простим громадянином - він є секретарем РНБО... і до його функцій відноситься координації та здійснення контролю за діяльністю органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони у мирний час... Заявник повинен забезпечувати національну безпеку", - зазначила Онищенко.

Зараз ви читаєте новину «Суд забов'язав Яценюка публічно спростувати інформацію про зв'язок Клюєва і бійок 18 травня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути