пʼятниця, 30 серпня 2013 11:22

ЛГБТ активісти закликали ЄС поставити на порядок денний G20 права людини у Росії

ЛГБТ активісти закликали ЄС поставити на порядок денний G20 права людини у Росії
Фото: unn.com.ua

Європейський філіал Міжнародної асоціації геїв і лесбіянок закликав лідерів ЄС поставити на порядок денний засідання "Великої двадцятки" питання про порушення прав людини президентом РФ Володимиром Путіним.

ЛГБТ активісти вбачають, що закон про заборону пропаганди гомосексуалізму у Росії напряму порушує демократичні свободи та права людини.

Одна із керівників руху Габі Кальєхи наголосила, що Європейський союз ґрунтується саме на демократії та свободі, тому Верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки та віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон та інші керівники повинні ініціювати обговорення кризової ситуації з правами людини у РФ під час саміту G20, який пройде 5-6 вересня у Санкт-Петербурзі.

Активісти вже почали кампанію під назвою "Збережи надію" з метою ескалації придушення прав громадянського суспільства російською владою. Однією з її цілей також є зобов'язати Росію дотримуватися і поважати права та гідність людини, визначені міжнародним законодавством та правозахисними організаціями.

Як повідомлялося раніше, в Росії у червні 2013 року набув чинності федеральний закон про заборону пропаганди гомосексуалізму серед неповнолітніх. Він передбачає штраф до 100 тисяч рублів для фізичних осіб за "спотворене уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних відносин".

Зараз ви читаєте новину «ЛГБТ активісти закликали ЄС поставити на порядок денний G20 права людини у Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути