середа, 16 травня 2012 02:23

Україна, Росія та Молдова потрапили в список "найгірших для геїв" країн

Україна, Росія та Молдова потрапили в список "найгірших для геїв" країн
Фото: Wikimedia Commons

Міжнародна асоціація лесбіянок і геїв (ILGA) представила перший річний звіт про становище з дотриманням прав ЛГБТ в країнах Європи. Найгірше ставлення до геїв, згідно зі звітом, - в Росії та Молдові. Справи українських геїв не набагато кращі.

"Райдужна карта" оцінює стан справ з рівноправністю по відношенню до ЛГБТ по 30-бальній шкалі на основі різних факторів. Жодна з країн Європи не може похвалитися максимальною рівноправністю. Перші п'ять місць зайняли Великобританія (21 бал), Німеччина та Іспанія (20 балів), Швеція (18 балів), Бельгія (17 балів).

Росія і Молдова в цьому списку зайняли останнє місце з негативним результатом (-4,5 бала), потім йдуть Україна, Вірменія, Азербайджан та Чорногорія (-4 бали), Монако, Сан Марино та Туреччина (-3 бали), Білорусь і Ліхтенштейн (-1 бал).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Папа + папа = плохо" - Донецьк повстав проти геїв

У своєму звіті ILGA відзначає, що в 2011 році в Європі був досягнутий істотний прогрес у визнанні правового статусу сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності, особливо в сфері надання притулку та захисту від насильства. А деякі країни значно просунулися в юридичному визнання та надання рівноправ'я "райдужним" (одностатевим) сім'ям. Також є ряд пропозицій про прийняття законів по законною зміну імені і підлоги для транссексуалів.

Зараз ви читаєте новину «Україна, Росія та Молдова потрапили в список "найгірших для геїв" країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути