вівторок, 20 серпня 2019 15:30

Суддя Вовк подав у відставку

Суддя Вовк подав у відставку
Павло Вовк пішов у відпустку.

Голова Окружного адміністративного суду міста Києва Павло Вовк склав повноваження.

Про це він сказав на засіданні Вищої ради правосуддя, повідомляють "Українські новини"

"Я за власним бажанням зняв із себе повноваження голови суду", — заявив Вовк. Він стверджує, що добровільно склав повноваження голови суду з 1 серпня.

Новий голова суду поки не обраний. Виконуючим обов'язки призначено Володимира Келеберду. Вовк також розповів, що пішов у відпустку після складання повноважень.

Також заперечив усі пред'явлені йому підозри у винесенні незаконних рішень і втручанні в роботу держорганів.

Заявив, що оприлюднені правоохоронцями матеріали "прослушки" його кабінету змонтовані. "Моя позиція — записи не відповідають дійсності", — заявив суддя.

Вовк також заявив, що замовником його головного переслідування є попередній президент Петро Порошенко, який нібито мститься йому за рішення про незаконність націоналізації Приватбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситник розповів, чи їздитиме вечорами до Зеленського

26 липня Національне антикорупційне бюро опублікувало записи розмов суддів Окружного адмінсуду міста Києва. Того ж дня детективи НАБУ зі слідчими ГПУ обшукали приміщення суду. Прослуховували суддів цьогоріч.

Окружний адмінсуд міста Києва відомий скандальними рішеннями. Зокрема, відстороненням в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, скасуванням рішення про націоналізацію Приватбанку, заборони на показ в Україні серіалу "Свати", дозволив в'їзд російському акторові Федору Добронравову, який підтримав окупацію Росією Криму. Скасував рішення Київради про перейменування проспектів на Степана Бандери і Романа Шухевича.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Вовк подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути