середа, 17 серпня 2011 16:56

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суддя Кірєєв "задовольнив" Тимошенко і переніс суд на завтра

Суддя Кірєєв "задовольнив" Тимошенко і переніс суд на завтра

Головуючий в "газовій справі" суддя Печерського районного суду Києва Родіон Кірєєв оголосив перерву в слуханні справи до 14:00 18 серпня для того, щоб екс-прем'єр Юлія Тимошенко мала можливість підготуватися до дачі свідчень.

Відповідне рішення він прийняв, розглянувши клопотання екс-прем'єра та її захисту.

Тимошенко та її захист просили суд надати їм час для підготовки до допиту до понеділка. Захист просив суд зробити перерву на два робочих дні.

"У мене немає можливості готуватися до дачі свідчень. Я прошу зробити перерву до понеділка, в понеділок я зможу повністю давати свідчення", - сказала екс-прем'єр.

У свою чергу, захисник Тимошенко Юрій Сухов зазначив, що ні в екс-прем'єра, ні в її захисту фізично немає часу і можливості готуватися як до допиту екс-прем'єра, так і до заяви клопотань, оскільки судові засідання проходять в щоденному режимі з ранку до вечора.

У свою чергу, представники прокуратури не підтримали клопотання, зазначивши, що підсудна має право давати свої свідчення тоді, коли вона захоче, а суд міг би перейти до наступної стадії судового слідства.

Крім того, суд частково задовольнив клопотання екс-прем'єра та її захисту про витребування низки документів, що стосуються постачання газу. Суд прийняв рішення про витребування у НАК "Нафтогаз України" контрактів між цією компанією та ВАТ "Газпром", а також доповнень до контрактів за період з 2003 до 2009 року, контракту між НАК "Нафтогаз Україна" і RosUkrEnergo про закупівлю газу за 2008 рік. Також, за рішенням суду, має бути витребуваний відповідь генерального прокурора на депутатський запит щодо директив Тимошенко по газу. В той же час суд відмовився долучити до справи звіт аудиторської компанії Ernst&Young, який за словами колишнього прем'єра та представників її захисту доводить її невинність

Зараз ви читаєте новину «Суддя Кірєєв "задовольнив" Тимошенко і переніс суд на завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути