понеділок, 15 серпня 2011 22:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Під час укладання "газової угоди" Путін нагадав Тимошенко кримінальну справу?

Під час укладання "газової угоди" Путін нагадав Тимошенко кримінальну справу?

Під час газових переговорів у 2009 році російський прем'єр Володимир Путін пригадав Юлії Тимошенко стару кримінальну справу. Про це з посиланням на джерела пише російський "Коммерсант", описуючи обставини справи щодо газових контрактів, порушеної проти колишнього українського прем'єра.

"Зараз українські слідчі, які займаються газовою справою Тимошенко, в анонімних бесідах кажуть, що нещасливий контракт вона уклала не просто в порушення відведеної процедури, а ще й з особистої вигоди", – йдеться у статті.

За словами джерел газети в українському слідстві, залишившись віч-на-віч із Тимошенко, "яка не бажала спочатку погоджуватися на запропоновану Москвою високу ціну, Путін нібито нагадав про одну кримінальну справу, пов'язану з її підприємницьким минулим".

Йдеться нібито про рішення Московського гарнізонного військового суду, яким генерал російської армії Георгій Олійник у 2002 році був засуджений до п'яти років в'язниці за розтрату 323 мільйонів доларів. На цю суму корпорація "Єдині енергетичні системи України", яку колись очолювала Тимошенко, недопоставила будматеріалів Міноборони Росії.

"Справу цю ніби закрито, і навіть винуваті покарані. Але за бажання її легко можна реанімувати, на що і натякнули Тимошенко. Ось тоді-то ціна в 450 доларів і здалася їй цілком прийнятною", – повідомив співрозмовник видання в українській Генпрокуратурі.

Пізніше учасники переговорів із російської сторони розповіли російській газеті, що "ніколи не випивали так, як у ті січневі дні", коли Україна та Росія уклали 10-річний контракт.

"Обмивали вони при цьому не стільки вигідну угоду, скільки неминучі і дуже серйозні геополітичні поступки з боку Києва", – пише видання.

"Тепер, коли Юлія Тимошенко, яка зробила Росії такий цінний подарунок, опинилася за ґратами, у Москві всерйоз занервували. Тим більше, що вирок колишньому прем'єру Україні ставить під загрозу газовий контракт, з такими труднощами здобутий особисто Путіним", – зазначає видання.

Нагадаємо, Тимошенко звинувачується в перевищенні службових повноважень при підписанні в 2009 році газових контрактів з Росією. 5 серпня її заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Під час укладання "газової угоди" Путін нагадав Тимошенко кримінальну справу?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

58

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути