Ексклюзиви
понеділок, 15 серпня 2011 19:30

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Кожен піариться на арешті Тимошенко - політолог

Кожен піариться на арешті Тимошенко - політолог

Арешт Тимошенко змусив декларативно об'єднатися більшість представників офіційної опозиції. Вони утворили Комітет опору диктатурі, який вимагає  "негайного звільнення всіх політичних в'язнів, відновлення відкритих судових розглядів і повернення судової системи України в правове русло". Документ підписали лідери "Європейської партії" Микола Катеринчук та Партії захисників Вітчизни Юрій Кармазін, від "Народної самооборони" — Юрій Гримчак, "Батьківщини" — Олександр Турчинов, партії "Реформи і порядок" — Сергій Соболєв, "Громадянської позиції" - Анатолій Гриценко, фракції НУ-НС — Микола Мартиненко, Народного руху — Борис Тарасюк, "Фронту змін" — Арсеній Яценюк.

Політолог Андрій Фармуга, 30 років.

Чим викликана солідарність опозиції у справі Тимошенко?

- Ця подія об'єднала всі ці політичні сили лише тому, що кожна політична сила позиціонує себе опозиційною й старається максимально набрати балів на цій події, оминути яку вони не могли через її інформаційну актуальність в Україні та світі. Ми бачимо, що активізувались фактично всі політичні сили, які навіть на певний час притихли, вони намагаються використати ситуацію абсолютно у власних інтересах. Підтвердженням цього є те, що активні мітинги, підвіз людей до столиці проводить виключно партія "Батьківщина". Решта так званих опозиційних сил просто поширюють заяви в медіа, де йдеться про те, що вони обурені, але ніякої практичної допомоги "Батьківщині" вони не надають. Все це робиться для того, щоб прізвище їхнього лідера зайвий раз з'явилося в інформаційному полі.

Якби арешту не було, то солідарності між опозицією теж не було б?

-  Це була лише ситуативна солідарність. Загалом, мені дуже важко сказати, що опозиція консолідуються, вони всі просто використовують ситуацію в своїх інтересах. Навіть той самий "регіонал" Олег Калашніков, який організовує людей на підтримку арешту Тимошенко, використовує все у особистих інтересах. Тобто, арешт Тимошенко використовується кожним виключно для власного піару під прикриттям обуренням незаконного переслідування.

Як, на Ваш погляд, будуть розвиватись події далі?

- Я думаю, опозиція буде "захищати" Тимошенко доти, доки буде інформаційна актуальність. Цілком ймовірно, що запобіжний захід, враховуючи міжнародну реакцію, буде замінено. Тоді вже БЮТ використає це для власного піару, але нічого нового не відбудеться, ніякого особливого об'єднання опозиції не буде, кожен буде займатися власними справами.

Зараз ви читаєте новину «Кожен піариться на арешті Тимошенко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути