середа, 18 жовтня 2017 15:15

Суддів режиму Януковича нагородили за зміцнення правосуддя
6

У п'ятницю, 13 жовтня, нагородили суддів Юрія Бауліна (голова КСУ 2014-2017) та Сергія Вдовіченка нагрудними знаками "Відзнака Конституційного суду України" за особистим поданням виконуючого обов'язки голови КС України Віктора Кривенка.

Про це пише "Українська правда".

Ця відзнака є найвищою відомчою нагородою КСУ. Як зазначено у Положенні про заохочувальні відзнаки КСУ, її вручають відомим державним, громадським діячам, науковцям, суддям у відставці, державним службовцям та представникам інших країн за: вагомий внесок у становлення правової держави, забезпечення конституційних прав і свобод людини, активну громадську діяльність щодо захисту прав і свобод людини; плідну співпрацю у сфері утвердження принципів верховенства права.

 
 

24 лютого 2014 року Верховна Рада ухвалила постанову № 775-VII "Про реагування на факти порушення суддями Конституційного Суду присяги судді", якою звільнила за порушення присяги суддів КС Анатолія Головіна, Михайла Колоса, Марію Маркуш, В'ячеслава Овчаренка та Олександра Пасенюка, нагадує видання.

 
 
 
Вказаною постановою парламент також запропонував президенту та з'їзду суддів України звільнити за порушення присяги суддів КС, призначених за їхньою квотою, а саме: Юрія Бауліна, Сергія Вдовіченка, Василя Бринцева, Михайла Гультая, Михайла Запорожця, Олега Сергейчука, Наталю Шапталу. Проте цього так і не зробили.
Підставою для звільнення вказаних суддів КС парламент визнав ухвалення ними з порушенням закону та свого обов'язку низки резонансних рішень у період правління Януковича – у так званій справі про парламентських "тушок", а також справі про повернення Конституції 1996 року. Крім того, ГПУ та СБУ пізніше заявили, що розслідують справу за фактом узурпації влади Януковичем, у якій фігурують ці самі судді КС, що брали участь у прийнятті вказаних рішень.
 
З червня 2017 року обов'язки голови Конституційного суду виконує суддя Віктор Кривенко як найстарший за віком.
Під час спеціального пленарного засідання 18 травня судді Конституційного суду не змогли вибрати собі главу.
На сьогодні питання про призначення постійно чинного голови КСУ залишається відкритим. Рада суддів має намір 13 листопада провести з'їзд суддів для обрання суддів Конституційного суду.
Зараз ви читаєте новину «Суддів режиму Януковича нагородили за зміцнення правосуддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути