вівторок, 25 червня 2019 07:42

Суд зняв із Насірова відповідальність за розстрочки Онищенку

Суд зняв із Насірова відповідальність за розстрочки Онищенку
Суд зняв відповідальність з Насірова за розстрочки податкового боргу фірмам Онищенка. Фото: "Наші гроші"

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, де відповідальність за надання розстрочок компаніям Олександра Онищенка фактично перекладається з голови ДФС Романа Насірова на керівників місцевих держподаткових інспекцій.

Таке рішення 24 червня ухвалила трійка суддів апеляційного суду у складі Андрія Парінова (головуючий), Олександра Беспалова, Наталіъ Літвіноъ, повідомляють "Наші гроші".

Окружний адмінсуд у листопаді 2017 року вирішив, що Насіров мав повноваження приймати рішення про розстрочення податкового боргу фірмам без обмежень у сумі та в межах одного бюджетного року. Суд вважає, що він не повинен був аналізувати фінансовий стан фірм, яким надавалася розстрочка. Також суд встановив, що Насіров не міг відмовити у розстрочці за наявності позитивного висновку територіальних органів ДФС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіров програв апеляцію лікарю-кардіологу

"Фактично дане рішення і його підтвердження в апеляції дає Роману Насірову можливість перекласти відповідальність за надання розстрочок компаніям Онищенка на керівників місцевих держподаткових інспекцій. Сам він у такому разі виступає лише як особа, яка затвердила висновки, надані місцевими ДПІ", - пишуть "Наші гроші".

10 листопада 2017 року прокурори САП направили до суду обвинувальний акт проти тодішнього голови ДФС Насірова і його підлеглого - керівника Департаменту погашення боргу ДФС Новикова. Насірову інкримінується зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення, його підлеглому - вчинення злочинів - співучасть і зловживання владою або службовим становищем.

За версією слідства, Насіров у 2015-2016 роках, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, ініціював необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям, що завдало державі збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Зараз ви читаєте новину «Суд зняв із Насірова відповідальність за розстрочки Онищенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути