середа, 04 липня 2012 16:19

Суд заборонив протести через переляк Януковича - Томенко

Суд заборонив протести через переляк Януковича - Томенко
Микола Томенко: Нехай ще доведуть, що це масова акція. Фото: nikcity.com

Об'єднана опозиція назвала рішення Окружного адміністративного суд Києва про заборону проведення акцій протесту в столиці з 4 по 9 липня реакцією на "переляк" президента Віктора Януковича.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

"Нехай ще доведуть, що це масова акція. Це просто зустріч народних депутатів від опозиції із українськими громадянами, які прийшли захищати свою державу від злочинної влади. Думаю, що жоден суддя не має ні політичного, ні морального, ні юридичного права забороняти зустрічатися громадянам з депутатами. Якщо ж вони захочуть порозганяти людей, то ми їх будемо захищати, як робили це сьогодні зранку. Я розцінюю рішення суду як реакцію на переляк Януковича, який не доїхав на прес-конференцію в Український дім", - сказав він.

За його словами, оточення президента зараз шукає механізми розпуску людей, які мітингують біля Українського дому.

Томенко наголосив, що допоки не прозвучала офіційна заява спікера Володимира Литвина про непідписання законопроекту про основи державної мовної політики, люди стоятимуть біля Українського дому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція може не проголосувати за відставку Литвина - "бютівець"

"Ми продовжуємо акцію до моменту, поки не отримаємо письмове підтвердження від ще чинного спікера Верховної Ради. Якщо ми його отримаємо, то о 18.00 проведемо засідання ради об'єднаної опозиції і на мітингу поінформуємо громадськість, як будемо діяти далі", - зауважив Томенко.

Політик наголосив, що оскільки Рада працює офіційно до п'ятниці, то опозиція контролюватиме ситуацію біля парламенту та Українського дому.

"Ідеальний варіант подякувати людям, що прийшли відстояти свої позиції, - це скасування закону. Але бачимо, що такої готовності немає. Тому після заяви Володимира Литвина про непідписання цього документу перейдемо від масової акції до пікетування", - розповів Томенко.

Зараз ви читаєте новину «Суд заборонив протести через переляк Януковича - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути