середа, 04 липня 2012 15:49

Спецтема: Боротьба за "мову"

Полтавці готові захищати мову з вилами в руках
7

Фото: Сергій Дзех

О 13.00 у Полтаві під приміщенням обласної державної адміністрації мітингують близько двохсот активістів з політичних партій "Батьківщина", "Фронт змін" та ВО "Свобода". Акція протесту під будівлею триває з другої ночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хтось майстерно і якісно підставляє Януковича – Шкіль

"Люди прийшли захищати власну мову. Зараз практично реалізується проект другої державної мови — російської. Якщо ми не об'єднаємося заради України, то наша нація зникне. А з'явиться малоросія, чи якась додаткова федерація Росії. А те, що сьогоднішня влада працює для Росії - річ доведена. Ми теж поважаємо російський народ, але це не означає, що заради цього треба руйнувати власну країну", - сказав Дмитро Хрістов, заступник голови Полтавської обласної організації партії "Батьківщина".

Попереду натовпу найбільше активістів з партії "Удар" та ВО "Свобода". Люди тримають плакати: "Розділ мови — розділ України", "Геть сраколизів", "Партія регіонів" — вороги України".

"У нас сьогодні ще мирна акція, та бандитська влада вже настільки знахабніла, що я готовий взятися за вила, - розповів полтавець 56-річний Андрій, активіст ВО "Свобода". - У нас і так дуже багато мирних акцій, а влада їх ігнорує. Треба радикальніші міри".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція: мітингувальники побили і отруїли газом десятьох "беркутівців"

Близько години перед активістами виступали керівники Полтавських обласних організацій опозиційних політичних партій, громадських об'єднань.

"Михайло Чечетов після голосування сказав, що вони "кинули" нас, як кошенят. Але кошенята — це ми з вами: люди, які люблять свою країну і шанують власну історію. А те, що сьогоднішня влада не може вивчити українську мову — ознака слабоумства і дибільності. От і судіть, які люди керують державою", - звернувся до полтавців Петро Ворона, голова Полтавської обласної організації політичної партії "Удар".

Опозиціонери закликали людей щодня приходити на великі мітинги під Полтавську адміністрацію о 18.00.

"Це безстрокова акція. Будемо щодня стояти і добиватися того, аби цей ідіотський законопроект відмінили", - сказав Олег Пустовгар, голова Полтавської обласної організації партії "За Україну!".

Зараз ви читаєте новину «Полтавці готові захищати мову з вилами в руках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути