Ексклюзиви
середа, 04 липня 2012 12:30

Спецтема: Боротьба за "мову"

У Полтаві через "мову" люди звільняються з підприємств "регіоналів" - мітингують з другої ночі

У Полтаві перед приміщенням Полтавської державної обласної адміністрації зібралося близько 30 активістів партії "Удар". Люди тримають у руках партійні та національні прапори, плакати із написами: "Полтава за українську мову", "Захистимо українську мову".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція: мітингувальники побили і отруїли газом десятьох "беркутівців"

"Всеукраїнську мобілізацію наш лідер Віталій Кличко оголосив о другій ночі. Ми почали збирати наших активістів. Люди відразу стали сходитися. Всі проти того ганебного рішення, яке вчора прийняла Верховна Рада. Будемо відстоювати українську мову. Це останнє, що могли вкрасти у нас депутати", - сказав Роман Товстий, 33 роки, голова Полтавської міської організації партії "Удар".

Двоє чоловіків, які вийшли з будинку Полтавської державної адміністрації знімали мітинг на відеокамери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За провладний мітинг обіцяють заплатити по 60 грн

"Вони не заберуть нашу мову. Я позапартійний, на акцію прийшов, як свідомий громадянин, - розповів полтавець 53-річний Володимир. - Стою тут заради наших дітей і їх права на рідну мову. Коли учора дізнався про прийняття закону, зразу ж написав на роботі заяву на звільнення. Наші керівники з Партії регіонів і я не хочу більше працювати на таких людей". Я працював на підприємстві, яке має стосунок до Нестора Шуфрича. Не буду казати назву, - розповів чоловік.

О 13.00 "ударівці" чекають на активістів решти опозиційних сил області.

"Повинно бути досить багато людей. Акція наша безстрокова. Подивимося, чи вийдуть керівники обласної влади з нами поспілкуватися", - сказав Роман Товстий.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві через "мову" люди звільняються з підприємств "регіоналів" - мітингують з другої ночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути