четвер, 09 лютого 2012 15:08

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд вирішив: Тимошенко має ознайомитися з матеріалами справи до 28 березня

Суд вирішив: Тимошенко має ознайомитися з матеріалами справи до 28 березня

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та її захист повинні ознайомитися з матеріалами справи по корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) до 28 березня цього року.

Таке рішення за поданням слідчого управління СБУ в Харківській області ухвалив у четвер, 9 лютого, Київський районний суд Харкова.

Ухвала може бути оскаржена протягом 3 днів в апеляційному суді.

Захисниками екс-прем'єра в документі виступають народні депутати України (фракція "БЮТ-Батьківщина") Сергій Власенко та Андрій Кожем'якін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ не буде продовжувати строки ув'язнення Тимошенко щодо справи ЄЕСУ

Як повідомлялося, в Службі безпеки України (СБУ) вважають, що екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко та її захист усвідомлено затягують ознайомлення з матеріалами справи по корпорації ЄЕСУ.

Екс-прем'єр відбуває покарання по "газовій справі" в Качанівській колонії (Харків). Відносно неї розслідується кілька кримінальних справ, зокрема і щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд підтримав арешт Тимошенко у "справі ЄЕСУ"

Розслідування більшої частини епізодів "справи ЄЕСУ" завершено Харківським облуправлінням СБУ. Тим часом розслідування двох епізодів, які стосуються ухилення від сплати понад 10 млн грн податків та замаху на розтрату коштів держбюджету України шляхом спроби покладання на Кабінет міністрів зобов'язань корпорації ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії на суму $ 405,5 млн. триває.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ розповіли, як Тимошенко у 1997 керувала ЄЕСУ, а Лазаренко її опікав

Начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко в четвер звинуватив Тимошенко та її захист у свідомому небажанні знайомитися з матеріалами справи. За його словами, саме тому слідчий УСБУ в Харківській області ухвалив рішення про ініціювання обмеження терміну ознайомлення екс-прем'єра та її захисників з матеріалами справи.

Зараз ви читаєте новину «Суд вирішив: Тимошенко має ознайомитися з матеріалами справи до 28 березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути