четвер, 09 лютого 2012 13:38

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

СБУ не буде продовжувати строки ув'язнення Тимошенко щодо справи ЄЕСУ

СБУ не буде продовжувати строки ув'язнення Тимошенко щодо справи ЄЕСУ

Служба безпеки України не бачить доцільності в продовженні арешту екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в кримінальній справі по корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко на брифінгу в четвер.

"З урахуванням того, що на сьогоднішній день Тимошенко відбуває покарання та перебуває в статусі засудженої, відпали вимоги статті КПК України щодо необхідності продовження їй запобіжного заходу і утримання під вартою", - сказав Дерев'янко на брифінгу в четвер у Києві.

За його словами, необхідність продовження запобіжного заходу для Тимошенко відпала, оскільки вона вже не є "особою, щодо якого проводяться досудові або судові розгляди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ через суд хоче змусити Тимошенко швидше ознайомитися із матеріалами справи щодо ЄЕСУ

"У зв'язку з цим слідчі органів Служби безпеки з клопотанням про продовження строку тримання під вартою не зверталися, що цілком відповідає вимогам Кримінально-процесуального кодексу", - резюмував начальник Головного слідчого управління СБУ.

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд Києва 8 грудня 2011 обрав для Тимошенко запобіжний захід у вигляді арешту у справі ЄЕСУ. Термін арешту закінчується 9 лютого 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" розкрила замовлення Януковичем справи ЄЕСУ

Тимошенко знаходиться в СІЗО з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня 2011 суд засудив її до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році. 30 грудня її етапували в Качанівську виправну колонію в Харкові.

Зараз ви читаєте новину «СБУ не буде продовжувати строки ув'язнення Тимошенко щодо справи ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути