понеділок, 10 квітня 2017 16:49

Суд скасував незаконне призначення заступником Держгеонадр фігуранта кримінальної справи Фощія

Суд скасував незаконне призначення заступником Держгеонадр фігуранта кримінальної справи Фощія
Микола Фощий лобіював судові засідання, щоб отримати керівну посаду в Держгеонадрах

Днями окружний адміністративний суд Києва скасував рішення про призначення заступників голови Служби геології та надр України. Суд визнав, що під час тестування кандидатів на високі пости комісія не забороняла їм користуватися електронними ґаджетами і навіть консультуватися по телефону. За рішенням комісії, переможцем конкурсу на посаду першого заступника голови Держгеонадр став Микола Фощій, що має репутацію корупціонера.

Як ідеться у постанові суду, конкурсна комісія не дотрималася процедури тестування і порушила принцип законності та рівності доступу до державної служби. До того ж, це вже другий суд, який визнав результати конкурсу незаконними. Раніше рішення комісії скасував Дніпропетровський окружний суд.

Під час доповідей претендентів на посади члени комісії не тільки не звертали уваги на зміст виступів, але й дозволяли собі спілкуватися по телефону, отримували та друкували sms-повідомлення, а також залишали аудиторію, засвідчує постанова суду.

Також під час виконання завдань і тестування комісія дозволила кандидатам на керівні посади користуватися телефонами, спілкуватися, фотографувати монітор комп'ютера та виходити з аудиторії.

Натомість, як зазначено у постанові суду, під час проведення тестування його учасникам суворо заборонено користуватися додатковими електронними пристроями, підручниками, навчальними посібниками та іншими матеріалами, а також спілкуватися між собою. У разі порушення цих вимог комісія повинна негайно відсторонити кандидата від конкурсу.

Також у результаті дослідження відеоматеріалів із засідання конкурсної комісії суд встановив, що в ході тестування була присутня менша кількість членів комісії, ніж це передбачено законом.

Етапи конкурсу та порушення конкурсної комісії під час визначення керівників Держгеонадр зафіксовані на відео:

Як повідомлялось, проти головного претендента на посаду першого заступника голови Держгеонадр Микола Фощія відкрито кримінальну справу за доведення до банкрутства держпідприємства "Південукргеологія" та невиплату зарплатні його працівникам. Попри оскарження конкурсу в суді Фощій лобіював судові засідання, щоб отримати керівну посаду в Держгеонадрах.

Зараз ви читаєте новину «Суд скасував незаконне призначення заступником Держгеонадр фігуранта кримінальної справи Фощія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути