вівторок, 03 квітня 2007 19:58

Суд призупинив постанову парламенту щодо членів ЦВК

Печерський районний суд Києва припинив дію постанов Верховної Ради України, які стосуються призначення членів Центральної виборчої комісії. Про це повідомили в прес-службі ЦВК.

До суду з позовом про визнання незаконними і недіючими постанов Верховної Ради про скасування попередніх ухвал від 8 грудня 2004 року про призначення нових членів ЦВК звернулися члени нинішнього складу Центрізбіркома Анатолій Писаренко, Жанна Усенко-Чорна і Валерій Шелудько.

У позові вони відзначили, що під час ухвалення постанов Верховної Ради 2 квітня 2007 року була порушена стаття 30 закону "Про Центральну виборчу комісію", яка встановлює винятковий перелік підстав для припинення повноважень члена ЦВК.

Вони також указують, що Верховна Рада не мала права приймати ці ухвали, оскільки це відбулося після обнародування указу президента про дострокове припинення повноважень парламенту.

Розглянувши заяву, суд вирішив до рішення по суті даного адміністративного позову припинити дію прийнятих 2 квітня ухвал Верховної Ради.

Верховна Рада 2 квітня скасувала дві постанови парламенту від 8 грудня 2004 року, одним з яких достроково припинили повноваження членів попереднього складу ЦВК, а іншим – призначили на посаду членів нинішнього складу ЦВК.

На сьогоднішній день у складі ЦВК працює 13 членів, троє з яких не входили до складу попереднього Центрвиборчкому, – це Писаренко, Усенко-Чорна і Шелудько.

8 грудня 2004 року парламент достроково припинив повноваження ЦВК, до складу якої входили 15 осіб, п"ятеро з яких не увійшли до нового складу, – це голова ЦВК Сергій Кивалов, члени ЦВК Юрій Данильовський, Микола Рибачук, Валерій Бондик і Руслан Князевич, передає Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Суд призупинив постанову парламенту щодо членів ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути