Ексклюзиви
четвер, 16 лютого 2012 17:01

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд не дозволив Тимошенко довше знайомитися зі справою щодо ЄЕСУ

Суд не дозволив Тимошенко довше знайомитися зі справою щодо ЄЕСУ

Апеляційний суд Харківської області не задовольнив апеляційну скаргу захисника екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Сергія Власенка, оскарживши рішення Київського районного суду Харківської області про встановлення термінів ознайомлення з матеріалами справи з фінансових порушень корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ).

"Постанова суду є законною й обгрунтованою. Підстав для її скасування немає", - йдеться в постанові, яку оголосила головуюча в колегії суддів Любов Федюшина у четвер у Харкові.

Під час розгляду справи захисник Тимошенко Сергій Власенко звертав увагу суду на те, що тільки для прочитання матеріалів справи по ЄЕСУ, без аналізу й обговорення стратегії захисту підзахисної, необхідно 27,5 годин на добу присвячувати читанню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу ЄЕСУ та Тимошенко поспішають передати в суд - Власенко

"Інформація для високого суду - у добі 24 години, а не 27. Закон визначає, що ознайомлення зі справою повинно проходити в розумні терміни. Де тут розум? Одне безумство", - підкреслив Власенко, звертаючись до суддів.

У свою чергу, прокурор Денис Фальченко зазначив, що практика показує, що обвинувачений і захист можуть ознайомлюватися на день з 2 томами справи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пшонка про 12 років для Тимошенко: фантазер Власенко перебільшує

Як повідомлялося, в Службі безпеки України (СБУ) вважають, що екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко та її захист усвідомлено затягують ознайомлення з матеріалами справи по корпорації ЄЕСУ.

9 лютого Київський районний суд Харкова за поданням слідчого управління СБУ в Харківській області визначив, що Тимошенко та її захист повинні ознайомитися з матеріалами справи щодо корпорації ЄЕСУ до 28 березня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу щодо ЄЕСУ хочуть розглянути "тишком-нишком" і якомога швидше - Власенко

13 лютого захист Тимошенко звернувся до Київського районного суду Харкова з заявою для оскарження судового рішення про обмеження Тимошенко і її захисників у часі на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи щодо ЄЕСУ.

Зараз ви читаєте новину «Суд не дозволив Тимошенко довше знайомитися зі справою щодо ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути