пʼятниця, 27 січня 2012 11:32

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Пшонка про 12 років для Тимошенко: фантазер Власенко перебільшує

Пшонка про 12 років для Тимошенко: фантазер  Власенко перебільшує

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка вважає, що захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко своїми заявами політизує ситуацію і розбурхує громадську думку.

"Власенко (захисник екс-прем'єра, народний депутат України Сергій Власенко) замість того, щоб використовувати право захищати, говорити про винуватість-невинуватість, більше політизує ситуацію. Хто дав йому право говорити про те, що термін буде 12 років? Він що, наділений для цього законом? Він повинен говорити про винуватість-невинуватість і доводити це", - сказав генпрокурор в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україну".

Він висловив здивування тим, що захист дозволяє собі робити подібні заяви: "Є просто санкція статті. Він (Власенко) міг, як поважаючий себе правознавець, просто сказати: я, як адвокат, доводжу до вашого відома, що по тій статті, по якій звинувачується Тимошенко, передбачено максимальне покарання - 12 років позбавлення волі. Навіщо таким фантазерскім перебільшенням розбурхувати громадськість?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог пояснив, чому Тимошенко "не світить" 12 років

Генпрокурор також висловив свою особисту думку про те, що такого роду висловлювання захисту можуть навіть зашкодити.

"Моя особиста думка, не як генпрокурора, що він такими заявами навіть шкодить Тимошенко, оскільки робить головною політику, а не ідеологію права", - зазначив Пшонка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справу щодо ЄЕСУ хочуть розглянути "тишком-нишком" і якомога швидше - Власенко

Як повідомлялося, 24 січня 2012 Власенко заявив журналістам, що в найближчі тижні почнеться новий судовий процес над екс-прем'єром у справі, що стосується корпорації ЄЕСУ.

"Я змушений констатувати, що Янукович настільки боїться Юлії Тимошенко, що він дав пряму команду СБУ перетворити 7 років, до яких Тимошенко засуджена Печерським судом Києва, в 12 років", - сказав Власенко.

Зараз ви читаєте новину «Пшонка про 12 років для Тимошенко: фантазер Власенко перебільшує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути