пʼятниця, 26 липня 2013 16:59

Суд не буде судити ВР за непризначення київських виборів

Суд не буде судити ВР за непризначення київських виборів
Фото: www.rfi.fr

Вищий адміністративний суд України відмовився відкривати провадження за позовом УДАРу до Верховної Ради щодо її бездіяльності у питанні призначення виборів столичного мера та депутатів Київради.

Про це повідомляє прес-служба політичної партії.

Депутати Київради фракції "УДАР" і столична організація "УДАРу" просили суд визнати протиправною бездіяльність Верховної Ради та зобов'язати її призначити вибори у Києві.

Юрист партії УДАР Володимир Бондаренко вважає, що ВАСУ своїм рішенням фактично визнав, що призначення місцевих виборів Верховною Радою не є її владними управлінськими функціями.

"Конституція чітко говорить, що обов'язком, а відповідно владними повноваженнями Верховної Ради, є призначення місцевих виборів. Тобто, це не право, а обов'язок парламенту на сьогодні. Однак, суд дійшов протилежного висновку і вирішив, що обов'язок за законом не є владною управлінською функцією, а є здійсненням законодавчої функції ВР", - наголосив Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР може встигнути провести довибори до листопада - заступник голови ЦВК

За словами юриста, рішення ВАСУ було заполітизоване. Через це мотивувальна частина ухвали ВАСУ не має "права на життя".

"Вищий адмінсуд знайшов сумнівну формальну підставу для того, щоб не приймати позов, який буде завідомо програшний для влади. Суд чудово розуміє, що у разі відкриття провадження позов потрібно було б задовольняти, а отже - визнавати незаконність дій ПР та її сателітів щодо Києва", - зазначив Бондаренко.

 

Зараз ви читаєте новину «Суд не буде судити ВР за непризначення київських виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути