четвер, 25 липня 2013 23:39

ВР може встигнути провести довибори до листопада - заступник голови ЦВК

ВР може встигнути провести довибори до листопада - заступник голови ЦВК
Фото: ipress.ua

Верховна Рада могла б організувати проведення перевиборів в проблемних округах до саміту Україна-ЄС у Вільнюсі, який має відбутися в листопаді.

Про це заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера в інтерв'ю 5 каналу, повідомляє Українська правда.

"Якщо брати до уваги той фактор, що наступна, третя, сесія Ради розпочинається, якщо я не помиляюся, третього вересня, і якщо в першій половині вересня цей закон (про вибори) з урахуванням прискореного розгляду у другому читанні буде прийнятий, очевидно, що провести такі вибори до вільнюського саміту є цілком можливо", - сказав він.

"Проте є два чинники. Перший чинник політичного характеру – чи зможуть домовитися політичні фракції у межах самого парламенту відносно такого сценарію, щодо можливості ухвалення такого закону у вересні і… його змісту", - додав Магера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинець розповів, як Партія регіонів приготувала "каральну експедицію" проти українських робітників

"І другий чинник – у бюджеті на сьогоднішній день немає жодної копійки на проведення будь-яких парламентських виборів в Україні. Щоб гроші з'явилися, для цього треба таки вжити захотів, щоб у законі про бюджет ці гроші були", - заявив заступник голови ЦВК.

За словами Магери, розмови про те, що довибори можуть відбутися напередодні Нового року не безпідставні тому, що в кінці року можуть з'явитися гроші.

"Буває таке, що в кінці року нерозподіленими залишаються кошти, і їх можна в терміновому випадку використати на якісь загальносуспільні потреби, зокрема, на проведення виборів", - пояснив він.

Водночас, на думку Магери, якщо вибори призначать на передноворічний пері одно, можна зіштовхнутися із такою ситуацією, коли не буде кому працювати на виборчих комісіях.

Як відомо, партія "Удар" вважає, що влада зацікавлена в проведенні повторних виборів депутатів Верховної Ради в семи мажоритарних округах в грудні після проведення листопадового саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі (Литва).

Фракція ПР виступає за проведення перевиборів депутатів Ради в 5 проблемних округах (№ 94, 132, 194, 197, 223) і в округах (№ 11 і 71), в яких були обрані депутатами позбавлені мандатів Павло Балога і Домбровський, в грудні.

Зараз ви читаєте новину «ВР може встигнути провести довибори до листопада - заступник голови ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути