середа, 06 липня 2011 17:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд над Тимошенко продовжиться завтра

Суд над Тимошенко продовжиться завтра

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав захисника Юлії Тимошенко Миколу Титаренка повідомити своїй підзахисній про те, що засідання суду відкладено до завтра - 7 липня, 10:00.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, виступаючи у суді, Титаренко зауважив, що у залі судового засідання, не дивлячись на депутатську недоторканість, "брутально застосували силу до народних обранців".

"Частина їх була змушена покинути залу суду, частина - звернутись до лікарів. Пояснення, чому було застосовано силу до народних депутатів, суд так і не надав", - сказав адвокат.

Разом з тим, представник сторони обвинувачення наголосив: "Персонально для захисту повторюю: учасники засідання мають дотримуватись вказівок головуючого".

У свою чергу, суддя Родіон Кіреєв пообіцяв, що усі дані про інцидент будуть направлені для перевірки.

"Невже не досить провокацій на цей день, шановні народні обранці?" - запитав він.

Крім того, Титаренко наполягав на тому, що через відсутність підсудної подальший розгляд справи не можливий.

Як результат, Печерський районний суд зобов'язав Титаренка повідомити Тимошенко про те, що засідання суду відкладено до 7 липня, 10:00.

Водночас, біля входу до суду один із лідерів партії "Батьківщина" Олександр Турчинов звернувся до прихильників Тимошенко: "Я впевнений, що завтра прийде більше людей, ніж сьогодні. Влада організувала судилище, аби ми були приковані до нього і не могли організувати потужний опір по всій країні. Саме тому вони забороняють Тимошенко виїжджати за межі Києва. Тому прошу вас, пояснюйте, що тут відбувається суд не над Тимошенко, а над кожним громадянином України".

Нагадаємо, представники міліції не мають право застосовувати проти народних депутатів фізичний та психологічний тиск. Їм лишається лише словесно переконати депутатів-порушників виконати судову постанову залишити залу суду. Про це заявив керівник Центру зв'язків із громадськістю київської міліції Володимир Поліщук, коментуючи конфлікти, які виникли сьогодні у залі Печерського райсуду за участі "бютівців" Косіва та Суслова під час розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Тимошенко продовжиться завтра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути