Ексклюзиви
вівторок, 08 березня 2011 18:56

Суд над Шираком відклали до літа

Суд над Шираком відклали до літа

У Франції судовий процес у справі колишнього Президента країни Жака Ширака припинений до червня. Таке рішення прийняв головуючий суддя Домінік Пот.

За його словами , необхідно перевірити, чи вправі суд розглядати зараз ті звинувачення на адресу Ж. Ширака, які пов'язані з подіями майже двадцятирічної давності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ж. Ширак стане першим французьким Президентом, притягнутим до суду після своєї відставки. Процес стосується двох справ, порушених у зв'язку з підозрами у створенні фіктивних робочих місць в столичній мерії.

Судовий процес розпочався в понеділок 7 березня,  в Парижі. Ширак звинувачується у тому, що під час перебування мером Парижа на початку 1990-х років незаконно прийняв у штати мерії кілька працівників з апарату власної партії "Об'єднання на підтримку республіки" для підготовки президентської виборчої кампанії.

Ширак у свою чергу категорично відкидає звинувачення.

Колишній глава держави, якому зараз 78 років, втратив юридичну недоторканість після відходу з поста президента республіки в 2007 році.

Паризький муніципалітет, де влада зараз належить опозиційній соціалістичній партії, після переговорів з адвокатами Ширака відмовився від звинувачень.

Зараз ви читаєте новину «Суд над Шираком відклали до літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути