Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 17:28

Студенти розтрощили телевізор шваброю - завтра День без телебачення
6

Фото: Олеся Дубовик

На території Національного університету "Київський політехнічний інститут", пройшов флешмоб присвячений Дню без телебачення.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Портніков: Влада знищує ТВі. Наступні на черзі — опозиційні сайти

На Площі знань, на території КПІ, сьогодні пройшли урочистості з нагоди "Дня першокурсника". Після його завершення, коли кілька тисяч студентів та їх батьків розійшлись по корпусам, пару десятків молодих людей сіли посеред площі та поставили перед собою імпровізований телевізор. Молоді люди кілька хвилин просиділи, "перемикаючи канали", а потім одна із учасниць почала бити шваброю по телевізору.

Телевізор було зроблено із пінопласту, тому за кілька ударів він розлетівся на друзки. Всередині телевізора лежали книжки, які роздали усім присутнім. Цією акцією учасники хотіли привернути увагу до себе власників телекомпаній. Вони скаржаться на те, що українське телебачення продукує неякісний продукт та зомбує телеглядачів.

"Суть сьогоднішньої акції у тому, щоб першокурсники КПІ, які прийшли сьогодні на день знань, перестали дивитися телевізор, витрачати час задарма, а читали книжки і підвищували свій інтелектуальний рівень", - розповів організатор акції Артем Стельмашов.

Він наголосив, що вони не є фанатиками, а просто хочуть звернути на себе увагу. Власники телеканалів, за словами організатора, мають зробити так, щоб сучасне телебачення можна було дивитися і їхнім дітям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Воля" виключає зі свого пакету ТВі - Мустафа Найем

"Українське телебачення, це на сьогодні - антологія маніпулятивних технологій. Ми б хотіли об'єктивності. В інтернеті можна подивитися провладний сайт, опозиційний сайт, і знайти щось середнє. А на телебаченні, це зробити важче. Ми хочемо, щоб була можливість бачити альтернативну точку зору, і щоб телебачення показувало меньше зомбуючих шоу", - наголосив Стельмашов.

Ідея акції була взята з аналогічних акцій у США, які проводилися у 70-90 роках. Активісти влаштовують подібні заходи вже протягом трьох років. Завтра, першого вересня, активісти закликають всю Україну провести день без телебачення.

Зараз ви читаєте новину «Студенти розтрощили телевізор шваброю - завтра День без телебачення ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути