Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 11:59

Журналісти ТВі поскаржились Європі на спроби влади знищити канал

Журналісти ТВі поскаржились Європі на спроби влади знищити канал
Фото: tvi.ua

Журналісти опозиційного телеканалу ТВі заявляють про те, що українська влада вирішила знищити канал.

Про це йдеться у зверненні журналістів каналу до української громадськості, ПАРЄ, Європарламенту, ОБСЄ, місії спостереження за виборами та міжнародним спостерігачам, учасникам Всесвітнього газетного конгресу і Всесвітнього форуму редакторів, посольств і міжнародних громадських організацій.

Заява підписана від імені всіх журналістів каналу його головним редактором Віталієм Портниковим.

"З кінця липня в Україні розпочалася виборча кампанія до Верховної Ради. ТВi, головним редактором якого я є, з початком кампанії зазнало безпрецедентного тиску, метою якого є знищення останнього непідконтрольного владі телеканалу", - сказано в ньому.

У повідомленні журналісти нагадують, що 13 вересня в Окружному адміністративному суді Києва відбудеться слухання справи за позовом Державної податкової служби до ТВі, "в результаті якої канал може бути доведений до банкрутства, а проти його керівника - Миколи Княжицького - знову може бути порушено кримінальну справу" .

"Починаючи з кінця липня цього року, напередодні виборів, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення вимагає від кабельних операторів незаконно виключати сигнал ТВі. Більше 60 кабельних компаній тільки протягом серпня відключили ТВi зі своїх пакетів", - йдеться в заяві.

Крім того, підкреслюють журналісти, з початку вересня найбільший кабельний оператор "Воля" без попередження вирішив перевести ТВі з популярного базового пакета в дорогий розширений пакет, доступний тільки для третини користувачів цього оператора.

Журналісти заявляють, що тільки за перший місяць виборчої кампанії дві третини киян були позбавлені можливості дивитися канал.

"Ми розуміємо, що більшість кабельних операторів діють під незаконним тиском української влади і під загрозою закриття", - йдеться в заяві.

"Ми потребуємо вашої підтримки. Ми закликаємо вас заявити українському президенту Віктору Януковичу та іншим керівникам країни про неприпустимість репресій та знищення свободи слова, зокрема, в передвиборний період", - сказано в заяві ТВі.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що компанія "Воля" припиняє транслювати телеканал ТВі у базовому пакеті послуг. Президент компанії Сергій Бойко сьогодні підтвердив цю інформацію, зазначивши, що канал буде переведений в розширений пакет "Всесвіт" (80 грн. на місяць замість 47 грн в "Україна і світ"), який з 5 вересня розшириться з 91 до 110 телеканалів.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти ТВі поскаржились Європі на спроби влади знищити канал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути