четвер, 13 грудня 2018 13:11

Столтенберг підтримав Порошенка

Столтенберг підтримав Порошенка
Столтенберг закликав Росію звільнити військовополонених українських моряків. Фото: twitter.com/poroshenko

Генсек НАТО Єнс Столтенберг відзначив роботу президента Петра Порошенка та українських дипломатів у зв'язку з агресією Росії у Чорноморському регіоні.

Про це генсек сказав на спільному з Порошенком брифінгу у Брюсселі.

"Пане Порошенко, я дуже підтримую вас у тому, що Україна показала свою сильну волю у всіх цих агресивних ситуаціях. Також хочу подякувати за те, що ви настільки сильно звертаєте увагу на демократичні процеси в Україні. Хороший уряд і компроміс серед депутатів лише допоможуть у вирішенні сучасних проблем. Ми підтримуємо ваші реформи", - сказав Столтенберг.

Він наголосив, що НАТО засуджує російську агресію та хоче "забезпечити свободу навігації на Азовському морі та звільнення Росією всіх моряків". Також згадав про незаконні вибори бойовиків на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко просить Захід закрити порти для Росії

25 листопада російські силовики під прапором РФ атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових отримали поранення. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом. Підконтрольний Кремлю суд у Сімферополі арештував усіх 24 моряків на 2 місяці. Їх перевезли до Москви. Українська влада назвала їх військовополоненими.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберг підтримав Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути