пʼятниця, 22 січня 2021 11:40

Степанов про локдаун: "Досягли серйозної стабілізації"

Степанов про локдаун: "Досягли серйозної стабілізації"
Локдаун, або карантин з жорсткими обмеженнями закінчується в неділю. Фото: kmu.gov.ua

Запровадження жорстких карантинних обмежень у січні себе виправдало. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов у п'ятницю.

"Падає кількість людей, які захворіли на ковід. Ми досягли серйозної стабілізації. Головний ефект - нам вдалося на початкових стадіях збити хвилю розповсюдження ковіду, яка потенційно могла розпочатися після новорічних свят", - цитує міністра LB.ua.

Без локдауну захворюваність на коронавірус могла б вирости набагато більше, сказав Степанов.

"Наприклад, якщо 10 людей захворіли під час новорічних свят і кожен з них спілкується з 10 особами, то потенційно вони можуть заразити 100 людей. А якщо ми запроваджуємо обмеження, які впливають на контактування, кількість заражень буде, умовно кажучи, не 100, а 50. Це вже серйозний результат", - пояснив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилися коронавірусні цифри в областях

Зменшилася і кількість хворих у лікарнях. Станом на ранок п'ятниці - це менш як 19 тис. осіб, тоді як на початку грудня було близько 29 тис.

"Щоб оцінити до кінця, як конкретно вплинула оця річ - жорсткі карантинні заходи -, потрібно почекати після завершення карантину певний проміжок часу", - сказав міністр.

Локдаун закінчується в неділю. З понеділка повернуться карантинні обмеження "помаранчевої зони".

З 8 січня в Україні почав діяти жорсткий карантин, триватиме до 24 січня включно. Локдаун передбачає заборону відвідування закладів освіти, крім дитячих садків. Роботу кафе, барів, ресторанів, проведення масових заходів.

"Поточний карантин запроваджено до кінця лютого. Найімовірніше, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла", - казав прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Степанов про локдаун: "Досягли серйозної стабілізації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути