середа, 21 січня 2009 13:21

Стецьків прокоментував газові домовленості Тимошенко

Купувати газ у першому кварталі цього року за ціною 360 доларів, маючи власний газ у своїх сховищах, – невигідно.

Таку думку висловив народний депутат України від НУ-НС, член Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Тарас Стецьків.

"Якщо в першому кварталі Україна не купить російський газ за ціною 360 доларів, оскільки у нас є в підземних сховищах 15 млрд метрів кубічних свого газу, і 11 млрд газу ми купимо у "РосУкрЕнерго" за ціною близько 150 доларів, то тоді ціна другого, третього і четвертого кварталу для України прийнятна", - вважає Стецьків.

Але водночас парламентарій відзначив, що головне питання полягає в тому, чи записано у контракті зобов"язання купувати газ у першому кварталі, оскільки купувати газ у першому кварталі за ціною 360 доларів, маючи власний газ у своїх сховищах, - невигідно.

"Якщо буде ціна, яку називає Тимошенко, у 228 доларів, то це, безумовно, нормальна ситуація. Якщо так, і це відображено в контракті, то це і є той компроміс, який виправданий", - сказав Стецьків

До недоліків газового договору нардеп відніс те, що залишилася стара ставка на транзит територією України, а саме 1,7 долара за тисячу кубів газу на 100 км.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" заявляє, що закупівельна ціна газу для України у квітні-червні складе 270 доларів за тис. куб. м, у липні-вересні - 219 доларів за тис. куб. м, у жовтні-грудні - 162 долари за тис. куб. м, пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Стецьків прокоментував газові домовленості Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути