четвер, 08 травня 2008 07:57

Стецьків: Приватизація ОПЗ - під великим сумнівом

Українська влада в особі двох лідерів демократичної коаліції Ющенка і Тимошенко в черговий раз зробила Фонд держмайна та Одеський припортовий завод заручниками своєї особистої політичної боротьби

Про це заявив народний депутат України від блоку НУ-НС Тарас Стецьків.

Коментуючи заяву в.о. глави Фонду держмайна Андрія Портнова про те, що ані спроба незаконних рішень судів, ані укази Президента не перешкодять провести конкурс на залучення інвесторів щодо Одеського припортового заводу, політик повідомив: "Проблема буде в легітимності такого рішення. Якщо Портнов або БЮТ керуються тільки рішеннями судів, які їм вигідні, і говорять, що їх постанови потрібно виконувати, як, зокрема, про припинення указів Президента, мені дивно чути від юриста Портнова, що рішень інших судів вони не визнаватимуть".

"Потрібно було в нормальних процедурах давним-давно зняти з посади Семенюк у Верховній Раді, призначити того ж Портнова або кого БЮТ хоче головою Фонду держмайна та виставити Одеський припортовий на прозорий конкурс. Тому що Віктор Ющенко рік тому сам висловлювався за його приватизацію. Тепер - він проти цієї приватизації. І в результаті ми отримуємо ситуацію, коли заручниками політичної боротьби стають інститути влади, у даному випадку ФДМ. І суди приймають сумнівні рішення на користь однієї та іншої сторони, що свідчить про їх корумпованість", - зазначив нардеп.

На питання, чи буде все-таки приватизований Одеський припортовий завод, співбесідник відповів: "Поки що це під питанням. Я вважаю, що в конфліктній ситуації, що склалася навколо ФДМ і цього рішення, приватизація Одеського припортового - під великим сумнівом. Для чесних і прозорих західних інвесторів буде дуже проблематично брати участь у такому конкурсі", пише ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «Стецьків: Приватизація ОПЗ - під великим сумнівом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути