середа, 18 листопада 2020 23:17

Стало відомо, коли Україна отримає черговий транш МВФ

Стало відомо, коли Україна отримає черговий транш МВФ
Україна розраховує на черговий транш МВФ. Фото: glavcom.ua

Україна отримає черговий транш Міжнародного валютного фонду до кінця поточного або на початку наступного року.

"Справді, два транші вже не отримаємо. Це точно. Зараз мова йде про отримання одного траншу або в кінці цього року, або на початку наступного. Також до цього підв'язана макрофінансова допомога ЄС, яка становить 600 млн євро", - сказав представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Василь Мокан в ефірі телеканалу "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поспілкувався з очільницею МВФ

18 листопада президент Зеленський провів телефонну розмову з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою. Він повідомив, що Україна виконала всі "структурні маяки", передбачені для перегляду програми Міжнародного валютного фонду.

12 червня Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співробітництва України та Фонду в розмірі 2,1 млрд доларів. Міністерство фінансів планує отримати другий транш за цією програмою до кінця поточного року.

9 червня 2020 року Рада директорів Міжнародного валютного фонду затвердила 18-місячну програму stand-by для України з фінансуванням, еквівалентним 3,6 млрд SDR (близько 5 млрд доларів), спрямовану на допомогу Україні в подоланні наслідків пандемії COVID-19.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли Україна отримає черговий транш МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути