Ексклюзиви
середа, 28 січня 2015 23:57

США впевнені в консолідації ЄС щодо санкцій проти Росії

США впевнені в консолідації ЄС щодо санкцій проти Росії
russian.rt.com

Офіційний Вашингтон стежить за політичними процесами в Європейському союзі, в тому числі за можливими спробами Кремля вплинути на новий уряд Греції з метою блокування консолідованого рішення про введення нових санкцій проти Російської Федерації. Втім, США поки не бачать приводу для занепокоєння.

Про це зазначила в середу під час брифінгу речник Державного департаменту США Джен Псакі, передає "Укрінформ".

"Новий уряд Греції, я повинна сказати, працює всього пару днів. І очевидно, ми чекаємо обговорення цього питання (введення додаткових санкцій проти РФ – ред.) у форматі багатьох країн", - зауважила представник держдепу, відповідаючи на запитання щодо спроби РФ віддалити нове керівництво Греції від позиції ЄС щодо ситуації в Україні та покарання Росії.

За її словами, нинішня ситуація, що склалася в ЄС, є частиною переговорного процесу.

Псакі також підкреслила, що дебати і дискусії про те, чи доцільно вводити санкції проти Росії, вже в минулому, і по них давно прийнято рішення.

"Отже, тут нема чого коментувати. Я не думаю, що ми перебуваємо в тій точці, щоб бути занепокоєними", - відповіла представник держдепу.

Вона також висловила вдячність європейським партнерам "за співпрацю в імплементації санкцій" проти російської економіки та пообіцяла, що Штати продовжать роботу з ЄС в процесі розв'язання кризи в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас не підтримав заяви деяких лідерів країн Євросоюзу про готовність до обговорення та прийняття нових обмежувальних заходів щодо Росії.

Зараз ви читаєте новину «США впевнені в консолідації ЄС щодо санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути