Ексклюзиви
середа, 28 січня 2015 08:47

Греція не хоче нових санкцій проти Росії

Греція не хоче нових санкцій проти Росії
Фото: thekievtimes.ua

Новий прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас не підтримав заяви деяких лідерів країн Євросоюзу про готовність до обговорення та прийняття нових обмежувальних заходів щодо Росії.

У повідомленнях грецьких ЗМІ вказується, що Ципрас "звинуватив лідерів ЄС у тому, що вони не консультувалися з Грецією" щодо заяв, що стосуються санкцій проти Москви.

Прем'єр також висловив невдоволення тим, що ЄС "обходить встановлені процедури", що передбачають консенсус при ухваленні важливих рішень, а також тим, що ЄС "не отримував згоди Греції" на санкції щодо РФ.

Про це, як вказують ЗМІ, Ципрас повідомив у телефонній розмові з главою європейської дипломатії Федерікою Могеріні.

На четвер заплановане засідання Ради ЄС із закордонних справ, на якому, як передбачається, буде обговорюватися питання про можливі нові санкції проти Росії. У середу ця тема стане предметом обговорення постпредів країн ЄС у Брюсселі.

нагадаємо, що лідер партії SYRIZA Алексіс Ципрас в понеділок 26 січня став новим прем'єр-міністром Греції, після того як сама партія за підсумками позачергових виборів забезпечила собі 49,7% місць у парламенті. Протягом останнього року SYRIZA і її представники неодноразово виступали проти режиму санкції Заходу щодо Росії.

Новий грецький уряд, ймовірно, займе проросійську позицію, зауважує газета The Financial Times, а демарш Ципраса додасть "головного болю" європейським столицям. Першим закордонним дипломатом, з яким Ципрас зустрівся після свого призначення, був російський посол Андрій Маслов, який вручив новому прем'єру телеграму з привітаннями від президента Росії Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Греція не хоче нових санкцій проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути