пʼятниця, 03 травня 2019 16:38

США відмовили у візі голові Конституційного суду

США відмовили у візі голові Конституційного суду
США відмовили у візі Станіславу Шевчуку. Фото: ukrinform.ua

Голові Конституційного суду України Станіславу Шевчуку відмовили у візі в Сполучені Штати Америки. Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Джерела центру повідомили, що Шевчук лишився американської візи через скасування статті про незаконне збагачення.

Раніше агенство УНН повідомляло, що рідний брат Шевчука Рулав Одд фігурує у кримінальному провадженні за фактом розкрадання бюджетних грошей.

26 лютого Конституційний суд визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу, що передбачала притягнення до відповідальності за незаконне збагачення. Мовляв, суперечить принципу презумпції невинуватості. Передбачала тюремне ув'язнення до 10 років із позбавленням права обіймати посади до 3 років, конфіскацію майна. Статтю запровадили 2015-го.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила 65 кримінальних проваджень, відкритих за статтею про незаконне збагачення. У них ішлося про зловживання на 1,3 млрд грн, а також $1,1 млн та 0,5 млн євро. Серед фігурантів — мер Одеси Геннадій Труханов, екс-голова Державної фіскальної служби Мирослав Продан, народні депутати Ігор Мосійчук і Вадим Новинський, керівник Радикальної партії Олег Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського обіцяють звільнення в антикорупційних органах

Європейський Союз запропонував комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності експертну допомогу для підготовки законопроектів про незаконне збагачення. Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Х'юг Мінгареллі.

Зараз ви читаєте новину «США відмовили у візі голові Конституційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути