понеділок, 29 січня 2018 17:09

США розкритикували Росію за затягування війни на Донбасі

США розкритикували Росію за затягування війни на Донбасі
Росія не зробила нічого, аби вирішити конфлікт на Донбасі.Фото:prm.ua

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер повідомив російській стороні думку Вашингтона про відсутність конструктивного внеску Росії у вирішення конфлікту на Донбасі. Про це він заявив під час телефонного брифінгу.

Обговорювали питання, що вимагають "негайної" роботи, - пише "Інтерфакс-Україна".

"Перша частина (переговорів із Росією - ІФ) полягала в такому: я поінформував російську сторону про відчуття глибокої досади Вашингтона у зв'язку з тим, що Росія не зробила абсолютно нічого для завершення конфлікту й не вивела війська відтоді, як ми розпочали цей процес", - сказав К. Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо про таємну зустріч посланця Трампа в Києві

Також він згадав повернення російських офіцерів до Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) на Донбасі з метою "сприяти комунікації" між Росією та Україною, стежити за дотриманням припинення вогню і фіксувати "інциденти".

Практичними і технічними питаннями є визначення статусу російських офіцерів на українській території.

26 січня, помічник президента РФ Владислав Сурков і К. Волкер провели зустріч у Дубаї.За її результатами сторонам не вдалося дійти до єдиної позиції щодо закону про реінтеграцію Донбасу. Вони домовилися продовжити діалог.

Президент Росії Володимир Путін скликав Радбез, щоб обговорити прийнятий Верховною Радою України Закон про деокупацію Донбасу. На засіданні вирішили, що закон негативним чином впливає на перспективи внутрішньоукраїнського врегулювання конфлікту. Підкреслили безальтернативність Мінських угод і "нормандського формату"".

Зараз ви читаєте новину «США розкритикували Росію за затягування війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути