понеділок, 02 січня 2012 11:41

США почне нову масштабну війну проти Сирії або Ірану?

США почне нову масштабну війну проти Сирії або Ірану?

Міжнародні оглядачі визнають, що 2012 рік видасться для світу дуже непростим. Людству варто стерегтися нової масштабної війни, соціальних бунтів у Європі та другої хвилі "арабських революцій".

"Перше, на що варто, на жаль, чекати у наступному році, це чергова війна, яку будуть вести Сполучені Штати Америки під тим чи іншим прикриттям проти однієї з країн. Найбільш ймовірні кандидати – це Сирія і Іран", - розповів у коментарі ТСН.ua директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива" Павло Рудяков.

Він не виключає можливості продовження заворушень у Південній Африці та припинення існування Лівії як єдиної держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна спалахнула у Казахстані: більше 70 убитих

"Я не виключаю другої хвилі революцій з вуличним поваленням режимів, які прийшли в результаті попередніх вуличних повалень колишніх режимів. Це може стосуватися Тунісу, Лівії, тому що Лівія може розділитися на дві частини", - зазначив Рудяков.

На європейців, за прогнозом експерта, також чекають нелегкі часи. Загострення кризи в Євросоюзі, на його думку, може привести до непередбачуваних наслідків, які можуть проявитися як у соціальних бунтах у низці країн, так і у переформатуванні ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Росію чекають вбивства опозиційних лідерів, теракти, військовий конфлікт - екс-радник Путіна

Ще однієї важливою світовою подією 2012-го стануть вибори президента Росії.

"Мені здається, що коли президентом стане Володимир Путін, Росія активізується на зовнішньополітичній арені, у всіх регіонах, де традиційно вважається, що існують стратегічні і геополітичні інтереси Росії, окрім, можливо Балкан. Буде активізація у регіоні Причорномор'я, що торкається і наших інтересів", - зауважив Рудяков.

Зараз ви читаєте новину «США почне нову масштабну війну проти Сирії або Ірану?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути