вівторок, 02 жовтня 2007 08:08

США готові співпрацювати з будь-яким українським урядом

США готові співпрацювати з будь-яким сформованим урядом за умови, що він відображає демократичний вибір України.

Про це йдеться в заяві Посла США в Україні Вільяма Тейлора щодо парламентських виборів в Україні.

У документі, зокрема, посол відзначає, що за попереднім висновком наглядової комісії Офісу ОБСЄ з демократичних інституцій і прав людини (ODIHR), вибори було проведено, загалом, у відповідності до міжнародних стандартів в атмосфері відкритості і змагання. Попередній висновок ODIHR збігається із оцінками спостерігачів від американського посольства, які працювали на виборах, зазначається в заяві.

"Ми й надалі уважно слідкуватимемо за результатами виборів, - наголошує посол. - Ми чекаємо оголошення остаточних результатів Центральною виборчою комісію, що, сподіваємось, станеться незабаром".

На думку представника США, "позитивні остаточні висновки щодо проведення цих виборів були б незаперечним підтвердженням відданості України демократії і зміцнили б позиції України як демократичного лідера у регіоні". При цьому США закликають усі політичні партії "швидко просуватися до формування уряду, який втілюватиме волю українських виборців, з тим, щоб впоратися із важливими питаннями, які стоять перед країною. Ми готові співпрацювати з будь-яким сформованим урядом за умови, що він відображатиме демократичний вибір України", йдеться в заяві, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «США готові співпрацювати з будь-яким українським урядом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути