середа, 05 вересня 2012 16:29

Сприйняття корупції в суспільстві є доволі спокійним - Розенко

Сприйняття корупції в суспільстві є доволі спокійним - Розенко
Фото: epravda.com.ua

Поки ми не подолаємо корупцію в Україні, у нас ніколи не буде високих європейського рівня заробітних плат та пенсій.

Про це під час прес-конференції сказав кандидат в нардепи від партії "Удар", експерт центру Разумкова Павло Розенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні стартує юридична програма УДАРу з люстрації влади

"Сприйняття корупції в суспільстві є доволі спокійним. Незважаючи на ті корупційні приклади, які наводять засоби масової інформації фактично щоденно, реакція від суспільства відверто млява. Завдання акції- розворушити суспільство, розбурхати його. Ми хочемо якраз донести до суспільства декілька дуже важливих моментів. Поки ми не подолаємо корупцію в Україні, у нас ніколи не буде високих європейського рівня заробітних плат та пенсій. Кошти держбюджету в першу чергу  використовуються для збагачення чиновників, на виведення цих коштів через офшорні зони закордон. Таким чином,  замість того, щоб вкладати інвестиційний ресурс в наших громадян, вся держава працює на благополуччя невеличкого кола чиновників, - сказав Розенко.

Він також зауважив, що доки  не буде подолане безробіття в Україні, в країні  не буде нормального рівня освіти та охорони здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 99% суддів - чесні. Чому ж українці не довіряють феміді?

"Буквально позавчора було оприлюднено, що за результатами тендеру Мінохорони здоров'я 100 мільйонів гривень виграє фірма, яка жодного стосунку до виробництва ліків не має. 80% фірми знаходиться у власності кіпрського офшору. А в цілому в цьому році на тендери Міністерства охорони здоров'я передбачена сума в 2 мільярди гривень. Величезні кошти держава виділяє на систему охорони здоров'я, але до людей ці кошти  не доходять. Така ж саме ситуація і з системою освіти України, закупівлею  комп'ютерної техніки, підручників тощо. Гроші в державі є, гроші виділяються, але вони йдуть не на забезпечення інтересів людей, а на забезпечення приватних інтересів чиновників", - додав експерт.

Нагадаємо, сьогодні  по всій Україні стартувала акція партії "УДАР" "Люстрація влади". Активісти "УДАРу" спільно з людьми по всій Україні розпочинають збір інформації щодо конкретних фактів корупції у регіонах з боку державних службовців, прокурорів, суддів, керівників бюджетних організацій. В агітаційних наметах "УДАРу" кожен громадянин, який стикався з корупцією, може заповнити спеціальні бланки та вкинути їх у скриньки з логотипом акції.

Зараз ви читаєте новину «Сприйняття корупції в суспільстві є доволі спокійним - Розенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути