четвер, 26 січня 2012 10:24

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Справу щодо ЄЕСУ хочуть розглянути "тишком-нишком" і якомога швидше - Власенко

Справу щодо ЄЕСУ хочуть розглянути "тишком-нишком" і якомога швидше - Власенко

Влада намагається пошвидше винести вирок по справі проти Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ, оскільки розуміє, що в Єропейському суді програє.

Про це в ефірі 5 каналу захисник Тимошенко Сергій Власенко.

Він пояснив, що юридично рішення Європейського суду з прав людини може бути різним за своїм змістом відповідно до вимог КПК.

"Після того, як таке рішення буде прийнято, воно буде беззаперечною підставою Верховного суду для перегляду цієї справи за вийнятковими обставинами. Якщо Європейський суд, погодиться із тою заявою, яка подана Юлією Володимирівною, і визнає порушення тих статей Євпропейської конвенції з прав людини, про які ми заяявляємо, це буде беззаперечною підставою для Верховного суду для скасування всіх вироків по кримінальній "газовій справі", - підкреслив адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГПУ розповіли, як Тимошенко у 1997 керувала ЄЕСУ, а Лазаренко її опікав

Власенко додав: "Влада чітко усвідомлює, що вона програє в Європейському суді. Розуміючи це, зараз дуже швидко, прискореними темпами оту справу, яку веде СБУ по ЄЕСУ, хочуть довести до судового вироку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ завершила розслідування ще однієї справи проти Тимошенко

"Тобто, ми очікуємо, що найближчим часом Янукович уже дасть команду передати цю справу до одного із судів міста Харкова. Це робиться для того, щоб справа заслухалася тихо, щоб не було до неї такої уваги, як до слухання в Печерському районному суді, щоб не могли дипломати відвідувати цю справу так, як вони відвідували Печерський районний суд. Щоб ця справа тишком-нишком швидесенько пройшла, щоб вони оголосили черговий абсолютно необгрунтований вирок і почали знову розповідати: от дивіться, у нас же незалежний суд, що знову вчергове визнав", - підкреслив Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: передача справи Тимошенко до Харківського управління - лише формальність

Він також підкреслив, що "якщо декларації  по ПДВ щодо Тимошенко будуть  визнані в судах  як злочинні - це означає, що кожен підприємець в Україні є потенційним злочинцем".

"Йому скажуть, що він давав якісь усні вказівки невідомо кому і, будь-ласка,  на 12 років сідайте до тюрми", - резюмував адвокат.

Зараз ви читаєте новину «Справу щодо ЄЕСУ хочуть розглянути "тишком-нишком" і якомога швидше - Власенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути