Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2011 06:45

Справу проти Поживанова "намалювали", щоб показати боротьбу з корупцією

Справу проти Поживанова "намалювали", щоб показати боротьбу з корупцією

Екс-голова Держрезерву Михайло Поживанов переконаний, що справа проти нього має політичний характер.

Про це він заявив в інтерв'ю 5 каналу.

"У першу чергу, на мій погляд, я вважаю, що це політичне переслідування. Голова державного резерву не є матеріально відповідальною особою, і всі ці документи готуються відповідною службою. На сьогодні в країні реального захисту не існує. Все йде у одні ворота. Всі ці справи чомусь співпали у часі з листопада 2010 до січня 2011. І пальців двох рук не вистачить, починаючи з Юлії Тимошенко, Луценка, викликів Турчинова, Слюз, Поживанов, Діденко, Макаренко, Іващенко, Бондарь, запрошували Кульбіду. Я бачу в цьому лише одне - піар-кампанія. Хтось їм намалював, що це треба зробити і показати суспільству, що вони боряться з корупцією", - зазначив політик.

Поживанов також розповів, що з ним досі ніхто з представників вітчизняних правоохоронців не звертався.

"Коли я 31 січня почув заяву прес-служби Гепнрокуратури, я прийшов у поліцію Відня і написав заяву, що я ніде не ховаюся. Коли ти отримуєш тут дозвіл на роботу, ти береш документи в Україні. Я взяв в Україні всі необхідні довідки. І все це легально відбувалось, і нічого кримінального тут не було. Після цього я звернувся до голови СБУ Валерія Хорошковського і Генпрокурора Віктора Пшонки і дав свої координати. Мені прийшло повідомлення, що вони отримали ці листи. На ці листи жодної реакції. По закону "Про звернення громадян", я вже мав би отримати хоча б відповідь", - наголосив екс-чиновник.

Свідченням політичного характеру справи проти себе Поживанов вважає пасивність слідчих органів.

"Я розумію, що це тільки політичне питання, бо якщо б були економічні чи кримінальні питання, уже тут був би слідчий, уже б мого адвоката допустили до ознайомлення хоча б із постановою про порушення кримінальної справи", - переконаний екс-голова держрезерву.

Нагадаємо, екс-голову Держкомрезерву Михайла Поживанова звинувачують у розкраданні бюджетних коштів на суму 35 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Справу проти Поживанова "намалювали", щоб показати боротьбу з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути