середа, 18 травня 2011 23:46

Поживанов розповів, як посол заважав отримати йому політичний притулок

Поживанов розповів, як посол заважав отримати йому політичний притулок

Екс-голова Держрезерву Михайло Поживанов у інтерв'ю 5 каналу повідомив, що його документи на отримання політичного притулку в Австрії розглядаються.

"Вони знаходиться у стадії розгляду в службі при Міністерстві внутрішніх справ Австрії. По тій інформації, що я маю, близько 200 українців подавали документи на отримання політичного притулку, і тільки 14 його отримали. Я пройшов другу стадію надання політичного притулку. Перша - коли вони приймають просто документи. Друга - вони проводять кілька інтерв'ю, розглядають документи і або відмовляють, або приймають для подальшого розгляду. Мої документи були прийняті", - зазначив він.

Також екс-чиновник поскаржився на МЗС та українського посла у Відні за протидію в отриманні ним політичного притулку.

"Наскільки мені відомо, дуже активну участь, скажімо, в певній протидії цим заходам бере Міністерство закордонних справ. У першу чергу, посол особисто України в Відні. Він навіть дозволив собі під час українсько-австрійської економічної зустрічі дуже недипломатично висловлюватися на адресу австрійського уряду. Звинуватив, що австрійський уряд продає політичний притулок. Після тих заяв вийшло кілька статей на цю тему, було кілька запитів членів парламенту Австрії, вони провіряли його інформацію, попросили деяку додаткову інформацію від мене, але з'ясували, що нічого ніде не продається", - заявив політик.

Зараз ви читаєте новину «Поживанов розповів, як посол заважав отримати йому політичний притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути