середа, 18 травня 2011 22:23

Поживанов каже, що він не самогубець повертатися в Україну

Поживанов каже, що він не самогубець повертатися в Україну

Колишній голова Держрезерву Михайло Поживанов не планує повертатися в Україну, поки не матиме гарантій недоторканності.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Я не самогубець. Ви мені пропонуєте теж йти і знаходитися у сусідній камері Лук'янівського СІЗО з колишніми урядовцями. Я читав багато різних коментарів політиків. Кілінкаров у своєму інтерв'ю, наприклад, казав: "От Поживанов міг повернутися і знайти правосуддя в Україні". На що я пану Кілінкарову відповідаю, що він не зміг знайти правосуддя, коли у нього украли перемогу на виборах Луганського міського голови. То чому він мені пропонує шукати там, де знайти неможливо?" - відзначив Поживанов.

Своє небажання повертатися в Україну екс-чиновник пояснив недовірою до правоохоронних органів.

"У мене трохи інша ситуація. Я влітку минулого року приїхав сюди на роботу. Отримав дозвіл на роботу, отримав контракт 5-річний на роботу тут. Можливо, якби я знаходився в Україні, я би ходив на ці допити, і була б таж доля. Сьогодні, коли я подивився, я не маю бажання туди повертатися, бо я не вірю ні СБУ, ні Генпрокуратурі", - наголосив він.

Також Поживанов висловив бажання брати участь у наступних парламентських виборах по мажоритарному округу.

"Я б хотів навіть по мажоритарному округу. Бажання таке є. На сьогодні я - член партії "Батьківщина". Хоч давно не мав особистих розмов з лідером партії, я вважаю, що від блоку міг би брати участь. У тій же Одеській області за ті округи, за котрі я відповідав", - зазначив він.

Поживанов також розповів, що останній рік жодного разу не спілкувався з ЮлієюТимошенко. "Не було такої нагоди. У неї, можливо, також".

Також Поживанов розповів, як порушення проти нього справи відбилося на його активах в Україні.

"Я ніколи не зберігав свої статки в грошах. Я купував ту чи іншу нерухомість. Сьогодні вся ця нерухомість заарештована слідчим".

Нагадаємо, екс-голову Держкомрезерву Михайла Поживанова звинувачують у розкраданні бюджетних коштів на суму 35 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Поживанов каже, що він не самогубець повертатися в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути