пʼятниця, 25 лютого 2011 14:14

Поживанов пройшов співбесіду на отримання притулку в Австрії

Поживанов пройшов співбесіду на отримання притулку в Австрії

Колишній глава Держкомрезерву Михайло Поживанов звернувся до уряду Австрії за отриманням політичного притулку.

"Я порадився з адвокатами та подав до відповідних служб Австрії спеціальне прохання про надання мені політичного притулку", - сказав Поживанов.

За його словами, він разом з адвокатом відвідав "табір для біженців" за 30 кілометрів від Відня.

"Там поліцейський опитував мене по процедурі справи. Попросили, якщо я маю документи, щоб я їх надав. Я надав акти КРУ та Рахункової палати щодо перевірки Держрезерву за часів мого керівництва. Жодного звинувачення на мою адресу в цих актах не було", - розповів Поживанов.

Після цього, за словами Поживанова, з ним провели ще одне інтерв'ю.

"Я подав купу прес-релізів Генпрокуратури, СБУ, подав документи від мого адвоката, якого вже місяць не допускають до справи - з підтвердженням цього", - зазначив екс-чиновник.

"Після співбесід мені видали так звану "білу картку" Bundesasylamt - з фото, відповідними номерами. Це означає, що я перебуваю на території Австрії на законних підставах до винесення рішення щодо надання статусу біженця", - сказав він.

"Адвокат сказав, що ми пройшли всі процедури щодо отримання притулку, і тепер рішення за відповідною службою. Питання може розглядатися до року", - додав Поживанов.

Як відомо, 31 січня Служба безпеки України поширила повідомлення, що проти Поживанова порушено кримінальну справу за розкрадання державних коштів у сумі майже 35 мільйонів гривень, після чого його було оголошено в розшук. Сам Поживанов з осені 2010 року проживає у Австрії, де має дозвіл на роботу.

Зараз ви читаєте новину «Поживанов пройшов співбесіду на отримання притулку в Австрії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути