субота, 19 червня 2021 18:40

Справа Шеремета: Єрмак провів зустріч з Дугарь

Справа Шеремета: Єрмак провів зустріч з Дугарь
Єрмак зустрівся з фігуранткою справи Шеремета. Фото: glavcom.ua

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак зустрівся з військовим медиком Яною Дугарь, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета.

В ОП Дугарь навідалася зі своїм адвокатом, повідомляє Українська правда.

До зустрічі також приєдналися заступники Єрмака Андрій Смирнов та Роман Машовець.

"Члени Консультативної ради з питань забезпечення прав і свобод захисників України здійснюють громадський контроль за перебігом розслідування убивства Шеремета, і в рамках цього контролю вони зустрілися із Дугарь", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дугарь підтвердила листування з Зеленським. Просить приватності

Фахівці Ради не втручаються у роботу судів чи правоохоронних органів, але можуть надавати юридичну підтримку у конкретних випадках або вносити пропозиції щодо вдосконалення законодавства.

"Справа щодо вбивства журналіста Шеремета є дуже резонансною. Тому Консультативна рада здійснює громадський контроль за перебігом розслідування цього кримінального провадження", - сказано в повідомленні.

Учасника російсько-української війни, музиканта Андрія Антоненка, разом із дитячим кардіохірургом Юлією Кузьменко й військовим медиком Яною Дугарь арештували 12 грудня позаторік. Усім висунули підозру в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета. Його підірвали 20 липня 2016‑го в автомобілі в Києві. Мовляв, убили з особистих мотивів. Поміж доказів у слідства є відеозапис, на якому невідомі ходять біля машини журналіста вночі перед його загибеллю. Однак прокурори не довели, що це і є підозрювані. Ті свою вину заперечують.

Яну Дугарь відпустили під заставу в травні торік. У серпні 2020 року із СІЗО вийшла під домашній арешт Юлія Кузьменко. Нещодавно під домашній арешт відпустили Антоненка. Слідство в справі триває.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: Єрмак провів зустріч з Дугарь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути