середа, 17 жовтня 2018 11:51

Справа на мільярд: братів-нардепів із БПП не чіпатимуть

Справа на мільярд: братів-нардепів із БПП не чіпатимуть
Нардепи Ярослав і Богдан Дубневичі поза підозрою, кажуть у САП. Фото: Олег ФЕДОНЮК

Слідство не знайшло слідів причетності народних депутатів із БПП Ярослава та Богдана Дубневичів до розкрадання газу на ТЕЦ, що належать їм. Про це сказав глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький в інтерв'ю "Голос України".

"Дубневичі не були підозрюваними у злочині. Слідство не зібрало доказів, що ці особи причетні до скоєння цього злочину. Зазначу ще раз: моє завдання як прокурора - довести провину конкретної людини у скоєнні конкретного злочину, а не просто "десь хтось щось почув". Якщо фірма Дубневичів - то вони винні. Якщо я дам свій автомобіль знайомому, а він вчинить ДТП, зіб'є людину і скаже: "Ти винен, тому що твій автомобіль". Це буде мій злочин?"- пояснив Холодницький.

Підприємства-власники Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ упродовж 2013-15-х уклали низку угод із Нафтогазом про закупівлю природного газу для виробництва теплової енергії населенню.

Для здешевлення тепла станціям постачали газ за цінами нижчими від ринкових. Однак більш ніж 308 млн куб. м "пільгового" газу Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ використали не за цільовим призначенням.

Газ пустили на виробництво електрики, яку в подальшому реалізували держпідприємству "Енергоринок" - її поставили за тарифом за ринковою ціною газу.

На цьому ТЕЦ заробили 1,4 млрд. грн.

У розслідуванні фігурують співробітники компаній "Енергія - Новий Розділ", "Енергія - Новояворівськ" та "Енергія", кінцевими бенефіціарами яких є брати Дубневичі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Десь до 10 мільйонів гривень" - нардепи розповіли про "скромні" доходи за рік

Ярослав і Богдан Дубневичі пройшли до Верховної Ради на позачергових виборах 2014-го. Обиралися в мажоритарних округах на Львівщині. Перший очолює комітет із питань транспорту.

Дубневичі володіють корпорацією з будівництва залізничних колій, Самбірським керамзитовим заводом, Рівненським заводом надміцних залізобетонних конструкцій, мисливським господарством. 2016-го Укрзалізниця закупила у компаній нардепів виробів на 1 млрд грн, за словами міністра транспорту Володимира Омеляна.

Зараз ви читаєте новину «Справа на мільярд: братів-нардепів із БПП не чіпатимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути