неділя, 28 жовтня 2012 19:53

Спостерігачів КВУ в Донецьку виводять з комісій з міліцією

Представники Комітету виборців України у Донецькій області заявили в прес-центрі КВУ, що їхніх спостерігачів і спостерігачів мережі "ОПОРА" виводять з дільниць, де вони виявили голосування "карусельників". Йдеться про дільниці 141812 (м. Донецьк, округ 44) та 141971 (м. Донецьк, округ 41).

"Спостерігачі звернулися до людей, які голосували, на їхню думку, не в перший раз, з проханням показати паспорт. Члени комісії відмовили їм у грубій формі. А потім члени комісій звернулися до міліції зі словами "Ця людина (спостерігач КВУ) заважає працювати" і спостерігачів стали виводити", - розповів Олег Гришин, заст.голови КВУ в Донецькій області.

Видалені з дільниць офіційні спостерігачі ОПОРи і КВУ тепер замість своїх прямих обов'язків дають свідчення в міліції.

"Видалення офіційних спостерігачів є підставою для визнання виборів на цій дільниці не дійсними, - сказав Сергій Ткаченко, голова КВУ в Донецькій області. - Ми будемо захищати своїх спостерігачів, але останнє слово за судами".

Так само на вищеназваних дільницях спостерігачі ОПОРи та КВУ отримували погрози від спостерігачів від ПР, а також від невідомих осіб. На вищезгаданій дільниці 141812 (Донецьк, вул. Купріна, 156) спостерігач від Партії регіонів погрожував спостерігачеві, що той не довчиться в своєму університеті. А на дільниці 141 771 (Донецьк, вул. Островського, 29). невідомий заявив спостерігачеві: "Якщо ви хочете досидіти, сидіть тихо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині опозиційний кандидат зловив конкурентку на передачі грошей виборцям

За словами представників КВУ, процес виборів в Донецькій області набирає конфліктності. У КВУ назвали найбільш проблемні дільниці, на які варто звернути увагу міжнародним спостерігачам.

Це, крім уже названих, дільниця № 140704 (ОВО № 52, м. Дзержинськ). Там офіційний спостерігач від кандидата-самовисуванця Володимира Піддубного повідомив, що йому погрожували невідомі особи. Коли він вийшов на вулицю подихати повітрям, до нього під'їхала чорна машина. З авто вийшов невідомий, який здалеку показав кілька посвідчень та почав погрожувати. Спостерігач злякався і залишив виборчу дільницю. Подібний інцидент зафіксований в тому ж окрузі. Така ж ситуація сталася на виборчій дільниці № 140708. Там кореспондент видання "Чиста правда" побачила, що голова комісії вийшла на вулицю. Журналістка пішла за нею і побачила, що жінка спілкувалася з двома хлопцями, які вийшли з чорної машини. Після цього один з них підійшов до кореспондента і попросив показати посвідчення, після чого забрав документ і розірвав його. Другий невідомий показав пачку посвідчень і сказав: "Йди і поклич спостерігачів, нехай наступні виходять". Журналістка злякалася і пішла з дільниці.

Одним з найбільш проблемних в Донецьку КВУ називає дільницю в Будьонівському районі, про який Gazeta.ua вже повідомляла - дільниця № 141626 (приміщення школи № 142, вул. Упорядкована), де голову комісії, Наталю Кофанову з самого ранку намагалися відсторонити від головування і вона вже усунена від виконання своїх обов'язків. Першою причиною, нагадали в КВУ, стали загублені ключі від сейфу. Після врегулювання цієї ситуації, тиск на Наталю Кофанову тривав. У підсумку Кофанова від обов'язків таки відсторонили нібито за те, що вона "тримала печатку в кишені куртки, була п'яна, перебувала за межами дільниці і ходила по коридорах".

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачів КВУ в Донецьку виводять з комісій з міліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути