неділя, 28 жовтня 2012 18:23

"Мене обіцяють вбити" - голову комісії від "Батьківщини" вивели з її складу
9

Наталя Кофанова говорить про загрози її життю та здоров'ю
Фото: Фото: Тетяна Заровна
Обгорілі бюлетені
Обгорілі бюлетені
Підвезення виборців на дільницю в школі 142
Підвезення виборців на дільницю в школі 142

Голова комісії, яка з ранку працювала в окрузі № 41 на ділянці 141626 (школа № 142 м. Донецька, Будьонівський район) Наталія Кофанова заявляє про погрози її життю та здоров'ю. Кофанова є представником "Батьківщини".

Перед початком ранкового засідання у голови ДВК Наталії Кофанової з сумки зникли ключі від сейфа, де зберігалися виборчі бюлетені і печатка. Через це сейф довелося відкривати "болгаркою" і обгорів 31 виборчий бюлетень. Але, за словами Кофанової, спочатку було отримано більше бюлетенів, ніж кількість виборців. На цій дільниці мало проголосувати 2309, а число бюлетенів склало 2340.

"Спочатку у мене з сумки пропали ключі, потім, вже після відкриття сейфу, ключі знайшлися. Але мені запропонували терміново написати заяву про виведення з комісії за власним бажанням і віддати печатку. Сказано було: "Інакше буде гірше". Така вимога була від спостерігача від ПР, а потім від заступника окружної комісії", - розповіла Gazeta.ua Наталя Леонідівна Кофанова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція жодних "каруселей" не зафіксувала - заступник міністра

За її словами, відучора вона отримує погрози від невідомих. А також пропозиції матеріальної допомоги від спостерігача від Партії регіонів та інших людей. Спостерігач від ПР, за словами Кофанової, пропонував їй поставити пластикові вікна за те, що вона "не буде зривати вибори".

"Напередодні заступник голови комісії попросила мене вийти. Виявилося, до мене приїхав високий, огрядний чоловік, років 50. Він уточнив моє прізвище, а потім сказав: "Я боюся за ваше життя, вам краще захворіти на час виборів, ми оплатимо ваш лікарняний". Після ситуації з сейфом заст. голови окружної комісії сказала, щоб я віддала печатку і написала заяву за власним бажанням про вихід з комісії. Я відмовилася це зробити і маю намір не допустити серйозних фальсифікацій, але боюся за своє життя. Мене буквально обіцяють вбити. Я в комісіях працюю не вперше, але я в перший раз голова і вперше стикаюся з таким тиском. Спочатку 2 тижні не могли мене ввести до складу комісії, потім, коли ввели, виявилося, що я буду працювати без оплати, але я погодилася. Потім сказали, щоб сиділа і нікуди не лізла в моїх же інтересах", - підкреслила жінка.

За словами Наталії Кофанової, сьогодні вона помітила на своїй дільниці одних і тих же людей, які голосували по кілька разів. А раніше виявила написані як під копірку заяви з проханням про голосування на дому і меддовідки, написані однією рукою.

"74 заяви від хворих і жодної довідки про медичний стан, потім пішли однакові довідки, цілими партіями, і одним почерком. Після цього мені стали пропонувати благоустроїти мою квартиру", - пояснила Наталя Кофанова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" зафіксувала, як на виборчі дільниці звозять людей автобусами

Поки готувалася публікація, Наталю Кофанову вивели зі складу комісії рішенням окружної виборчої комісії.

"Окружна комісія вивела мене по якійсь скарзі, начебто я не виконувала обов'язки, виходила за межі комісії з печаткою, хоча це неправда. Ще говорили, що я не твереза", - розповіла Gazeta.ua Наталя Кофанова о 17.00.

Тепер очолює комісію в школі № 142 Донецька колишній заступник Кофанової, яка була головою комісії на минулих виборах.

За словами Кофанової, вся комісія працює злагоджено на користь ПР.

"Тут все заразом, чесно рахувати голоси тут нікому. Цей склад комісії тут був завжди, а мій заступник, яка хотіла знову очолювати комісію, але не пройшла за квотою, вона беззмінна і слухняна людина - Валентина Павлівна Напрієнко. І всі члени комісії зібрані нею, це її люди. В цьому складі вони працювали практично завжди", - зазначила жінка.

Зараз ви читаєте новину «"Мене обіцяють вбити" - голову комісії від "Батьківщини" вивели з її складу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути