неділя, 28 жовтня 2012 17:33

"Батьківщина" зафіксувала, як на виборчі дільниці звозять людей автобусами

"Батьківщина" зафіксувала, як на виборчі дільниці звозять людей автобусами
Фото: maidanua.org

Члени мобільної групи спостерігачів від ВО "Батьківщина" виявили масове підвезення виборців на дільницю № 230863 в окрузі №74 у Запоріжжі. Групою людей, яких привезли на дільницю, керував невідомий чоловік, повідомляє прес-служба партії.

"На прохання правоохоронців, які прибули на виклик спостерігачів від ВО "Батьківщина", керівник групи надав посвідчення на ім'я Євгена Юрійовича Плехіна - співробітника виборчого штабу невідомої партії та "контролюючого проект "Підвіз" у місті Запоріжжя".

Спостерігачі зафіксували на відео, як до ділянки № 230863 під'їжджає мікроавтобус марки "Форд", з якого виходять виборці літнього віку.

Також на окрузі №77 "виборців привозили до дільниць на автобусах із логотипом підприємства, головою якого є кандидат в депутати по цьому округу від Партії регіонів".

А у Житомирі на виборчій дільниці №181448 спостерігачі від Об'єднаної опозиції виявили заповнені виборчі протоколи.

"Голова комісії зробила спробу ввести спостерігачів в оману, показуючи їм незаповнені протоколи, а секретар ДВК перешкоджала перевірці документів. Коли спостерігачі почали фіксувати порушення, голова комісії намагалася знищити заповнені протоколи на очах журналістів та спостерігачів", - йдеться у повідомленні.

А на виборчих дільницях Черкащини після обіду "з'явились люди із незаповненими посвідченнями членів ДВК", повідомляє Черкаський обласний штаб "Батьківщини".

"Як правило, це молоді люди, які підходять до секретарів комісій і кажуть, що вони будуть працювати від мажоритарного кандидата-самовисуванця, якого підтримує влада", - зазначається у повідомленні.

На черкаській дільниці № 71 (округ №197) секретар комісії викликав міліцію, адже окружком не може видавати незаповнених посвідчень, а члени комісії, перед тим, як приступити до роботи, мають щонайменше прийняти присягу – і тоді "невпізнані" члени ДВК зникли, не забравши свої посвідчення.

Такі ж випадки трапилися на кількох дільницях Золотоніського, Канівського та інших районів області, зазначає "Батьківщина".

Крім того, із дільниць на Черкащині "вже почали виносити бюлетені".

Працівники Золотоніського міського штабу "Батьківщини" он-лайн побачили, як на дільниці у селі Галаганівка Золотоніського району дівчинка спробувала закрити чоловіка від відеокамери, "щоб той зміг заховати бюлетень у внутрішню кишеню куртки".

"Також опозиційні штаби задокументували спроби проголосувати неповнолітніми, яким хтось видав бюлетені. Як стверджують у штабах, таку молодь до дільниць організовано підвозять автобусами", - повідомляє "Батьківщина".

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" зафіксувала, як на виборчі дільниці звозять людей автобусами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути