четвер, 11 жовтня 2012 11:55

Спостерігачі ENEMO сумніваються у прозорості роботи виборчих комісій

Спостерігачі ENEMO сумніваються у прозорості роботи виборчих комісій
Фото: gazetavv.com

Велика кількість технічних партій завдала суттєвої шкоди роботі виборчих комісій. Про це на прес-конференції у Києві сказав голова Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами ENEMO Пітер Новотни.

Він наголосив, що нове виборче законодавство України дало можливість технічним партіям отримати надмірне членство в окружних виборчих комісіях та організувати систему масових замін членів цих комісій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Степан Гавриш скаржиться, що на його окрузі залякують виборців

"Робота виборчих комісій суттєво постраждала від великої кількості технічних партій. В результаті цього відбуваються масові заміни членів ДВК та ОВК. Ці заміни підкреслюють нагальну необхідність систематичної підготовки членів виборчкомів на усіх рівнях", — наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб приховати факт підкупу виборців, помічники кандидата відбирали телефон у спостерігача

Голова міжнародної місії також висловив занепокоєння з приводу того, що на засідання комісій обмежується доступ спостерігачів. Відповідно, вони не мають змоги отримати необхідні рішення цих комісій та інші документи. Це, за його словами, викликає серйозні занепокоєння щодо прозорості та чесності окружних виборчих комісій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: "технічні" партії продають квоти в ОВК за мільйон доларів

Крім того Новотни підкреслив, що спостерігачі вітають рішення Верховної Ради щодо відкликання скандально відомого законопроекту про наклеп, однак тиск на деякі медіа все одно продовжується. Зокрема йдеться про телеканал ТВі та деякі місцеві ЗМІ, такі як телеканал "Херсон+".

 

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі ENEMO сумніваються у прозорості роботи виборчих комісій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути